Borussia Dortmund odpustila trenerja

Bundesliga 20. Maj 202212:54 > 13:14 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Borussia Dortmund se je po končani sezoni in opravljenih pogovorih odločila, da se razide s trenerjem Marcom Rosejem, sporoča nemški podprvak. Kot njegova zamenjava se omenja Edina Terzića, ki je vodil ekipo kot začasni trener pred prihodom Roseja.

Marco Rose je na klop Dortmundčanov sedel preteklo poletje in podpisal triletno pogodbo, vseeno pa klop rumeno-črnih zapušča že po eni sezoni. Vodstvo kluba se je po opravljenih pogovorih in po pregledu rezultatskih dosežkov v minuli sezoni odločilo, da se nemškemu strokovnjaku zahvali za sodelovanje.

Borussia Dortmund je v Bundesligi sicer zaostala le za Bayernom (op. p. imela je 8 točk manj), Bavarcem je priznala premoč tudi v nemškem superpokalu. Razočaranje doživela v pokalu, ko se je poslovila že v osmini finala proti St. Pauliju, v ligi prvakov so obstali v skupini ter evropsko pot nadaljevali v ligi Europa. Tudi tam niso prišli daleč, že v prvem krogu izločilnih bojev je nemške podprvake izločil kasnejši finalist škotski Rangers.

Rose je Borussio vodil na 46 tekmah. Njegovi izbranci, tudi izjemni napadalec Erling Haaland, so se veselili 27 zmag, zabeležili pa so tudi 15 porazov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!