Jamal Musiala – nova zvezda Bayerna

Bundesliga 19. Dec 202010:41
Jamal Musiala
Alexander Hassenstein/Getty Images

Hansi Flick ima pri Bayernu ob številnih izkušenih nogometaših na voljo tudi nekaj mladih zvezdnikov, ki se šele prebijajo na veliki oder. Komaj 17-letni Jamal Musiala je eden od njih.

Mladi Anglež Jamal Musiala pri Bayernu dobiva vse več priložnosti. V Nemčijo je prišel leta 2019 iz Chelseaja, članski ekipi pa se je priključil pred letošnjo sezono. Da so Bavarci še kako zadovoljni z njegovimi predstavami, priča dejstvo, da zanj pripravljajo novo pogodbo z občutnim povišanjem plače. Angleški mediji poročajo, da mu Bayern ponuja pet milijonov evrov na leto, s čimer ga želi zasčititi pred vse večjim številom snubcev.

Musiala je v Bundesligi leto zbral devet nastopov in dosegel tri zadetke. S 17 leti in 205 dnevi je postal celo najmlajši strelec nemških prvakov v zgodovini in za nameček debitiral tudi v Ligi prvakov, kjer je zbral tri nastope. “Jamal igra v ekipi polni najboljših igralcev in oni ga vsi spoštujejo,” je Flick navdušen nad Angležom, ki je rojen v Nemčiji.

Čeprav se za Musialo zanimajo številni evropski velikani, nemški mediji poročajo, da je pri Bayernu zadovoljen in napovedujejo, da bo novo pogodbo podpisal, ko bo dopolnil 18-let. Nad igralcem, ki je trenutno še član mlade angleške izbrane vrste, je navdušen tudi legendarni Michael Ballack. “Še vedno je deček, fizično še ni dozorel, a je vseeno neverjeten hiter in gibljiv. Ima izjemno preigravanje, kar se lepo vidi. Ima tudi izjemen nadzor nad žogo in pregled igre. Bayern je dobil novega igralca, ki bo močno zaostril konkurenco v ekipi,” je o novem zvezdniku Bayerna dejal Ballack.

Komentari

Vaš komentar