Lewandowski prekinil pogodbo s Huaweijem

Bundesliga 8. Mar 20229:18 > 12:30 2 komentarja
Robert Lewandowski. Foto: guliverimage

Zvezdnik poljske nogometne reprezentance in Bayerna Münchna Robert Lewandowski je pretrgal vezi s pokroviteljem Huaweijem. Lewandowski se je za prekinitev pogodbe odločil, potem ko so se pojavile trditve, da kitajski tehnološki velikan med rusko invazijo na Ukrajino pomaga Rusiji pri varovanju mreže pred spletnimi napadi.

“Danes smo sprejeli odločitev, da prekinemo marketinško sodelovanje med Robertom Lewandowskim in blagovno znamko Huawei,” je v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP dejal nogometašev agent Tomasz Zawislak, ne da bi navedel razlog za prekinitev. “Zato je bilo izvajanje vseh promocijskih storitev z naše strani prekinjeno.”

Medtem pa poljski mediji poročajo, da je odločitev povezana z nedavnim člankom v britanskem dnevniku Daily Mail, ki je obtožil kitajski Huawei, da je pomagal Rusiji varovati internet proti napadom proukrajinskih hekerjev. Lewandowski, ki je glasen kritik ruske invazije na Ukrajino, se s tem početjem sponzorja ni strinjal. “Svet ne more le mirno opazovati tega, kar se tam dogaja. Upam, da bo ves svet podprl Ukrajino,” je dejal najboljši igralec Fife za leti 2020 in 2021.” Poljski zvezdnik se je s tem odpovedal približno petim milijonom evrov.

Huawei je v zelo kratki izjavi potrdil konec partnerstva z Lewandowskim. “Huawei CBG Poljska obžaluje konec partnerstva z Robertom Lewandowskim. Cenimo leta našega sodelovanja in mu želimo veliko uspeha v prihodnosti,” so zapisali pri Huaweiju v sporočilu za AFP.

Poljska podružnica kitajskega podjetja je sicer navedbe Daily Maila zavrnila kot “lažne novice”. Odzvali so se tudi v slovenski podružnici in zapisali: “Novica o tem, da namerava Huawei pomagati Rusiji glede dogajanja v zvezi s kibernetskimi napadi, izhaja iz nepotrjenega vira in ne opisuje resničnega stanja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje