Navijači na letni skupščini Bayerna napodili predsednika

Bundesliga 26. Nov 202115:14 1 komentar
Foto: Twitter

Generalna skupščina nemškega nogometnega velikana Bayerna Münchna se je v četrtek končala kaotično, potem ko so nezadovoljni navijači izžvižgali klubsko vodstvo.

Heiner ven! Odbor ven!”, so v četrtek na letni skupščini nemškega nogometnega prvaka vpili nezadovoljni navijači. Razlog? Pobuda člana kluba Michaela Otta, da Bayern podaljša dogovor s pokroviteljem Qatar Airways. Predlogu že dalj časa nasprotujejo navijači, prepričani, da klub ne bi smel sklepati pogodb s podjetji iz držav, kjer so kršene človekove pravice.

Člani kluba so na skupščini pozvali, naj se sprejme predlog, da se Bayern odslej identificira kot klub, ki priznava mednarodno priznane človekove pravice, kar je podprlo 77,8 odstotka članov, nasprotovalo pa mu je celotno vodstvo s predsednikom Herbertom Hainerjem in generalnim direktorjem Oliverjem Kahnom na čelu.

Ko so navijači želeli sprejeti še en podoben predlog, jih je prekinil podpredsednik kluba Diether Maier, navijačem pa je posledično dokončno prekipelo. “Mi smo Bayern, ne vi! Mi smo navijači, ki jih ne želite!” so vpili, skupščino pa v poznih večernih urah sklenili s pozivi po odstopu prvega moža Bavarcev.

Dogajanje je vidno pretreslo tudi legendo kluba Ulija Hoenessa, ki je po skupščini dejal, da mora najprej vse skupaj prespati. “To je najhujši incident, ki sem mu bil priča pri Bayernu.”

Vodstvo Bayerna je pred tem sicer predstavilo tudi poslovne rezultate v sezoni 2020/2021, v katerem je klub kljub pandemiji koronavirusa ustvaril 643,9 milijona evrov prihodkov in ustavilo 1,9 milijona evrov dobička.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje