Predsednik Bayerna presenetil z izjavo

Bundesliga 22. Avg 202115:23 > 15:24
Robert Lewandowski foto: Guliverimage.

Prvi mož nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Herbert Hainer je dejal, da prva prioriteta kluba ni podaljšanje pogodbe z enim najboljših napadalcev na svetu, Poljakom Robertom Lewandowskim, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Lewandowski je v soboto praznoval 33 let, zato so na tej točki njegove kariere prioritete kluba drugačne, je v pogovoru za Bild TV sporočil Hainer.

Otoški mediji so v zadnjih dneh razglabljali o tem, da si Poljak želi novega izziva v zadnjem delu kariere, pri Bayernu pa so zanikali govorice, da bi se utegnil Lewandowski v kratkem preseliti drugam, piše dpa.

“Danes se o podaljšanju pogodbe nima smisla pogovarjati. S klubom ga dogovor veže še za dve sezoni,” je dodal Hainer. Obenem je poudaril, da se bodo o novi pogodbi zagotovo pogovarjali, “saj gre za najboljšega napadalca na svetu ter igralca, ki zagotavlja veliko število zadetkov”.

Foto: guliverimage

Hainer je nadalje zagotovil, da je ekipa Bayerna dovolj močna za naskok na vse lovorike in da je za morebitne okrepitve ostalo še nekaj časa, saj se poletni prestopni rok izteče konec avgusta.

Prioriteta Bayerna pa sta kljub temu trenutno novi pogodbi za Joshuo Kimmicha (ima jo do konca sezone 2022/23) in Leona Goretzko (do konca te sezone), je še dodal predsednik Bavarcev.

Bayern bo danes v drugem krogu nemškega prvenstva na domačem stadionu gostil moštvo Kölna.

Komentari

Vaš komentar