Prodali 72 tisoč vstopnic za tekmo brez gledalcev

Bundesliga 24. Dec 202012:05
Dynamo Dresden
Karina Hessland-Wissel/Getty Images for DFB

Član 3. Bundeslige (spremljate jo lahko na programih Sportkluba) Dynamo Dresden je prodal 72 tisoč vstopnic za tekmo drugega kroga nemškega pokala proti Darmstadtu, na kateri ni bilo gledalcev.

Klub se je odločil navijačem ponuditi vstopnice po ceni pet evrov. Navijači so tako lahko izrazili podporo klubu in mu finačno pomagali tudi v času, ko na tribunah ni gledalcev. V Nemčiji so vstopnice poimenovali “vstopnice duhov”, glede na to, da tekme brez gledalcev imenujejo “tekme duhov”.

Dynamo Dresden je s svojo potezo zadel v polno. Klub je prodal 72.112 vstopnic oziroma dvakrat več od kapacitete svojega stadioa. Nekdanji prvak Vzhodne Nemčije ima eno od največjih navijaških baz v državi in klub ima pogosto tudi na gostovanjih med šest in sedem tisoč svojih navijačev. Pred nekaj leti je na pokalno tekmo v Berlin odšlo kar dvajset tisoč privržencev Dynama.

“Lahko jim samo snamem kapo, neverjetno. Nikoli nisem videl nekaj posebnega,” je dejal napadalec Patrick Weihrauch. Klub se je navijačem zahvalil za izjemno gesto, obračun pa se je končal z zmago Darmstadta s 3:0.

Komentari

Vaš komentar