Raje denar na dnu Premier lige kot Liga Evropa v Bundesligi

Bundesliga 21. Okt 202119:14 > 19:17 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Izvršni direktor Bayerja iz Leverkusna Fernando Carro je priznal, da je želel poleti pripeljati enega izmed vročih nogometašev na nogometnem trgu. Ta pa je na koncu raje izbral klub, ki se je ravnokar uvrstil v Premier ligo.

Bayer Leverkusen, ki igra v Lige Evropa in je ena izmed boljših ekip Bundeslige, nima dovolj moči, da bi prepričal mlade nogometaše za podpis pogodbe s klubom. Ti se raje odpravijo v Premier ligo, kjer lahko zaslužijo več v ekipi, ki se bori za obstanek, kot pa v taki, ki se bori za Ligo prvakov.

Fernando Carro verjame, da Bundesligi grozi, da se spremeni v razvojno nogometno ligo za premierligaše. Televizijske pravice v Angliji dosegajo bizarno visoke cene, ki jim bundesligaši niso kos.

Fernando Carro z nogometaši Bayerja. Foto: guliverimage

Bayer Leverkusen lahko uveljavlja tretji najvišji proračun v Bundesligi, vendar bi bil v Angliji verjetno med zadnjimi tremi v prvi ligi. “Poleti smo poskušali kupiti igralca, na koncu pa je klub, ki je napredoval v Premier ligo, lahko plačal več denarja in višjo plačo od nas. Premier liga ima več denarja in sredstev kot katera koli druga država. To za nas ni dobro, zagotovo ne,” povdarja Carro.

Samo v zadnjih petih sezonah je Leverkusen od prodaje igralcev, kot so Bernd Leno, Kai Havertz in nazadnje Leon Bailey, zaslužili okoli 142 milijonov funtov. Čeprav se to morda zdi dober posel, enosmernost trga moti Carra.

“Na koncu dneva vsaka ekipa zasluži največ iz televizijskih pravic. Angleži imajo tu pač večjo moč. Tudi Borussia Dortmund mora prodajati igralce v Premier ligo. Edini nemški klub, ki lahko trenutno konkuriraiz, je münchenski Bayern.”

“Lahko bi podvojili ali celo potrojili zneske, ki jih dobimo iz televizjskih pravic, in še vedno ne bi bili niti blizu Premier ligi.” Carra pa skrbi predvsem to, da jasne rešitve ni. “Nenazadnje lahko preživiš s prodajami nogometašev. Angleški klubi lahko kupijo naše igralce, a to vodi v Budnesligo kot razvojno ligo za angleške klube,” še dodaja Carro.

Leverkusen ima v svojih vrstah še enega dragulja. Florian Wirtz bo v prihodnosti zagotovo za velike denarje okrepil katerega izmed največjih svetovnih nogometnih klubov.

Florian Wirtz. Foto: guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!