Uradno: Benjamin Šeško je podpisal in končal govorice

Bundesliga 9. Avg 202211:25 > 12:01 5 komentarjev
Benjamin Šeško. FOTO: Guliverimages.

Zdaj ni več dvoma. Benjamin Šeško z nemškim RB Leipzigom podpisal petletno pogodbo. V tej sezoni bo še igral pri Salzburgu, naslednje poletje pa začel misijo v nemški Bundesligi.

“Zelo sem vesel, da se bom v letu 2023 pridružil Leipzigu in da je prestop zdaj potrjen. Gre za enega najboljših klubov v Nemčiji in se iz leta v leto uveljavlja kot eden najboljših klubov v Evropi. Zelo uspešna zgodba je bila napisana v le nekaj letih in jaz želim biti del nje v prihodnosti. Filozofija moštva je, da daje priložnost mladim nogometašem, obenem pa igra atraktiven in napadalen nogomet, kar mi zelo ustreza. Mesto, stadion in celotna infrastruktura v Leipzigu so me, skupaj s številnimi pogovori z ljudmi iz kluba, prepričali, da je to prava odločitev. Moj fokus je trenutno na še eni sezoni pri Salzburgu, v kateri se skušam še dodatno razviti in biti maksimalno uspešen,” je ob podpisu petletne pogodbe povedal 19-letni slovenski napadalec.

Leipzig je oznanil veselo vest:

Slovenski napadalec se je izstrelil na nogometno tržnico po prijateljski tekmi proti Liverpoolu, ko je Šeško z edinim zadetkom potopil angleškega velikana. Od tistega dne se je za Šeškom prašilo. Selilo se ga je tudi v Manchester United, a na koncu je prišlo do bolj kot ne pričakovane odločitve, da se bo slovenski napadalec kariero nadaljeval v Bundesligi. Podpisali so petletno pogodbo, ki bo začela veljati leta 2023, kar pomeni, da bo v tej sezoni še vedno branil barve avstrijskega prvaka RB Salzburga.

Udaril po mizi in končal špekulacije

“V zadnjih tednih sem o sebi slišal in prebral veliko, toda polno teh informacij ni imelo realne osnove. V želji, da se lahko v popolnosti osredotočim na sezono pri Salzburgu in da končam vse špekulacije, sem želel v kratkem narediti naslednji korak v moji karieri. Želel sem jasne slike čim prej. Osebno se zame nič ne spreminja, saj bom še vedno dal vse od sebe za Salzburg, s katerim imamo veliko načrtov v novi sezoni,” je še dodal Šeško, ki je na prvih štirih tekmah za Salzburg v tej sezoni dosegel dva zadetka. Enega v avstrijskem prvenstvu in enega v pokalu.

Novi slovenski rekorder

Po poročanju spletne strani transfermarkt.com bodo Nemci avstrijskemu bratu, ki tako kot sami delujejo pod Red Bullom, odšel 24 milijonov evrov odškodnine. Če številka drži, je mladenič postal novi slovenski rekorder. Prejšnji rekord v višini odškodnine je držal Kevin Kampl, ki ga je ravno tako Leizpig iz Bayerja pripeljal  za 20 milijonov evrov, na tretje mesto je zdaj padel Jan Oblak. Škofjeločan je leta 2014 iz Benfice v Atletico prestopil za 16 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje