Benjamin Šeško se je odločil

Nogomet 8. Avg 202216:08 > 16:09 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško se letos poleti skorajda zagotovo ne bo selil. Odločil se je, da bo še vsaj eno leto ostal v RB Salzburgu, pri katerem ga tako ali tako niso želeli spustiti. Najverjetnejša se zdi selitev v RB Leipzig čez leto dni.

Benjamin Šeško je očitno končal dneve takšnih in drugačnih namigovanj okoli svoje klubske prihodnosti, s katerimi se je v zadnjih dveh tednih znašel v središču pozornosti nogometnega sveta.

19-letni super nadarjeni slovenski napadalec je po naših informacijah po temeljitem razmisleku in pogovorih z bližnjimi sprejel odločitev, da se letos poleti zagotovo ne bo selil.

Ocenil je, da je za njegov razvoj najbolje, če vsaj še eno leto ostane v Salzburgu, s katerim ima pogodbo do leta 2025.

Benjamin Šeško ostaja rdeči bik. FOTO: Guliverimages.

Najverjetnejši scenarij: V Leipzig leta 2023

Na mizi ima Šeško še vedno ponudbe Manchester Uniteda, Chelseaja, Real Madrida, PSG in še nekaterih največjih evropskih klubov. Zato seveda, kot smo že pisali, obstaja možnost, da se za kakšnega odloči že letos in k njemu odide čez leto dni.

In vse kaže, da se takšen scenarij zdi tudi najbolj mogoč. Favorit za njegov podpis naj bi bil sestrski klub Salzburga iz prve nemške lige, RB Leipzig.

Pri tem so si Šeška želeli pripeljati že letos poleti, a so pri Salzburgu naleteli na gluha ušesa, bodo pa zato najverjetneje kmalu šli v akcijo, da si ga zagotovijo že zdaj. Pogovore s Salzburgom na to temo naj bi sprožili že ta teden.

Odkar se je znašel v središču pozornosti, ni zadel

Šeškova prihodnost bo tako očitno šla v smer, ki se zdi tudi najbolj premišljena in pametna. Brez preskakovanja stopničk, korak za korakom.

Najprej dokončna potrditev pri Salzburgu, ki jo pričakujemo v tej sezoni, potem Leipzig in pozneje, če bo šla njegova kariera v pravo smer, res prestop v kakšnega izmed največjih in najbogatejših evropskih klubov.

FOTO: Guliverimages.

Šeško se bo zdaj lahko osredotočil zgolj na nadaljevanje sezone, v kateri ga čakajo številni izzivi. Zagotovo bo spet zaigral v ligi prvakov, saj si jo je Salzburg že zagotovil (lani je moral igrati v kvalifikacijah).

Šeško je na začetku nove sezone zablestel z goloma v pokalu, zadetkom in asistenco v prvem prvenstvenem krogu, zadel pa tudi na odmevnih prijateljskih tekmah proti Ajaxu iz Amsterdama in Liverpoolu.

Naključno ali ne, toda odkar se je znašel v središču medijske pozornosti, na dveh tekmah ni zadel.