Žalost v Nemčiji: poslovil se je Gerd Müller

Bundesliga 15. Avg 202114:13 > 14:47 0 komentarjev
Gerd Müller. Foto: Twitter

Pri Bayernu iz Münchna so potrdili, da je v nedeljo zjutraj preminil Gerd Müller. Legendarni napadalec, ki je še danes najboljši strelec nemške bundeslige, je umrl pri 75 letih, 76. rojstni dan bi praznoval v začetku novembra. V zadnjih letih je imel težave z demenco in Alzheimerjevo boleznijo.

Kot so zapisali pri bavarskem velikanu, njihov klub in celotna Nemčija žalujeta ob smrti enega najboljših nogometašev v zgodovini. Na 607 tekmah za Bayern je legendarni Bomber (bombnik) dosegel kar 566 golov, še vedno pa je najboljši strelec nemške bundeslige vseh časov s 365 zadetki. Kar v sedmih sezonah je bil najboljši strelec tega tekmovanja.

Bayernu se je pridružil leta 1964 in z aktualnimi nemškimi prvaki osvojil štiri naslove bundeslige, štiri nemške pokale, trikrat so bili najboljši tudi v evropskih pokalih.

Odlično je Müller nastopal tudi za reprezentanco Zahodne Nemčije, na 62 tekmah je prispeval 68 zadetkov. Postal je tudi evropski (1972) in svetovni (1974) prvak, na mundialu je prispeval gol v finalni zmagi proti Nizozemski. Leta 1970 je postal dobitnik zlate žoge.

Od Münchna se je kot igralec poslovil leta 1979, ko je zaigral za ameriško ekipo Fort Lauderdale Strikers. Nato se je vrnil na Bavarsko in dolgo časa deloval kot trener mladinskih selekcij.

Slovo enega najboljših nogometašev prejšnjega stoletja je najbolj boleče prav za Münchenčane. “Danes je žalosten in temačen dan za Bayern in vse navijače. Gerd Müller je bil najboljši napadalec vseh časov, prijetna oseba in značaj svetovnega nogometa. Vsi smo združeni v globokem žalovanju, skupaj z njegovo ženo Uschi in celotno družino. Bayern brez njega ne bi bil klub, ki ga danes poznamo. Njegovo ime in spomin nanj bosta živela za vedno,” je dejal predsednik Bayerna Herbert Hainer.

Besede sožalja in sočutja se pojavljajo z vseh strani sveta, družbena omrežja so polna čudovitih objav s spominom na preminulega nogometaša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!