Čeferin ne vidi razloga za izključitev Belorusije

Nogomet 12. Okt 20229:12 0 komentarjev
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin. Foto: David Klein/ Sportimage/Guliverimage

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je zavrnil kritike na račun odločitve, da Belorusije v nasprotju z Rusijo ne bodo izključili iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024 v Nemčiji.

“Malo populistično je zahtevati: ‘Vse vrzite ven!’ Trenutno ne vidimo razloga za to,” je na to temo dejal Čeferin v današnjem intervjuju za Sport Bild.

“Če se stvari spremenijo, se bomo zagotovo odzvali. Politiki bi morali spoštovati naše pristojnosti odločanja. Prav tako mi ne pridigamo politikom in vladam, kaj naj naredijo,” Čeferinov pogovor za Sport Bild navaja dpa.

Pred kratkim je nemška ministrica za notranje zadeve Nancy Faeser (SPD) pisala Uefi in po poročanju časopisa Der Spiegel zahtevala, da je treba “z vseh mednarodnih nogometnih tekem in turnirjev izključiti ne le Rusijo, ki vodi agresivno vojno, ampak tudi Belorusijo kot ključno podpornico ruskega vodstva”.

Belorusiji je po novem dovoljeno sodelovati v tekmovanjih pod okriljem Uefe, vendar mora domače tekme gostiti zunaj države in brez gledalcev. V nedeljskem žrebu za evropsko prvenstvo 2024 je Belorusija pristala v skupini I skupaj z Andoro, Izraelom, Kosovom, Romunijo in Švico.