Celar blestel na poti do prve lovorike po 29 letih čakanja

Nogomet 15. Maj 202223:58 > 16. Maj 2022 0:04 0 komentarjev
Veselje Žana Celarja po golu v finalu švicarskega pokala. FOTO: Guliverimages.

Žan Celar je z Luganom, za katerega je igral tudi Sandi Lovrić, osvojil švicarski pokal, potem ko je v finalu s 4:1 premagal St. Gallen. Junak finala je bil prav 23-letni napadalec, ki je zabil gol in prispeval asistenco. Nasploh je slovenski nogometaš v tem tekmovanju blestel.

Žan Celar je prišel do prve lovorike in tako na najlepši način zaključuje sezono, v kateri je dobil priložnost za dokazovanje na najvišji članski ravni in jo zagrabil z obema rokama.

23-letni nekdanji up Rome, ki je v prejšnji sezoni nastopal v drugi italijanski ligi, je v finalu v Bernu zadel že v četrti minuti, ko je Lugano popeljal v vodstvo z 1:0, odlično predstavo pa začinil še za končni rezultat.

Igral je od prve do zadnje minute, pokalno tekmovanje pa končal s štirimi goli v petih nastopih, prispeval je še dve asistenci. Junak je bil že v polfinalu, ko je zabil dva gola, Lugano pa je po enajstmetrovkah premagal Luzern.

90 minut je odigral tudi drugi slovenski reprezentant v vrstah Lugana Sandi Lovrić, ki po koncu sezone sicer zapušča Švico in se seli v prvo italijansko ligo k Udineseju.

Luganu prva lovorika po 29 letih čakanja

Lugano je prišel do četrte pokalne lovorike v zgodovini kluba, a prve po kar 29 letih čakanja. Pokalni prvak je bil nazadnje leta 1993, zadnjega od treh naslovov švicarskega prvaka pa osvojil daljnega leta 1949.

Slovenci imamo v Švici v tej sezoni sicer tudi državnega prvaka. To je s Zürichom postal še en napadalec, Blaž Kramer.

Celar zaključuje odlično debitantsko sezono

Celar, ki ga do konca sezone čakata še dve tekmi v švicarskem prvenstvu, v katerem je Lugano trenutno na četrtem mestu, je v tej sezoni sicer že pri 14 zadetkih v 32 nastopih v vseh tekmovanjih in je z naskokom najboljši strelec Lugana. Prispeval je tudi pet asistenc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!