Celjani z veliko okrepitvijo

Nogomet 17. Jun 202212:32 > 13:21 0 komentarjev
Nino Kouter
Nino Kouter bi zagotovo moral biti dodana vrednost celjskega prvoligaša v novi sezoni. Foto: NK Celje

Iz nogometnega kluba Celje so sporočili, da so se s turškim klubom Manisa FK dogovoril za prestop Nina Koutra. Igralec je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25.

Kot smo pisali že včeraj, se 28-letni vezist po eni sezoni igranja v Turčiji, kjer je za Maniso zbral 27 nastopov in dosegel en zadetek, vrača v Slovenijo. Za Koutra, ki je v svoji karieri zbral 140 nastopov v Prvi ligi Telemach, 108 nastopov v slovenski drugoligaški konkurenci in 19 nastopov v slovenskem pokalnem tekmovanju, bo Celje po Muri, Čardi, Zavrču in Veržeju sicer že peti slovenski klub.

“Najprej bi se rad zahvalili za zares prijetno dobrodošlico. Vesel sem, da sem se vrnil domov. Do dogovora s Celjem je prišlo zelo hitro, saj sem se takoj prepoznal v ambicioznem projektu, ki so mi ga predstavili. Ker sem tudi sam kot posameznik takšen, da vedno ciljam visoko, je bila odločitev za prihod v Celje enostavna,” je dejal Kouter, ki je z Muro osvojil tako pokal kot prvenstvo, preden se je podal v tujino.

“V slovenski ligi sem dosegel veliko in verjamem, da še veliko bom. V Celje prinašam izkušnje, ambicioznost, borbo, trmo in zagrizenost. Ekipi si želim pomagati po svojih najboljših močeh. Zavedam se, kaj so naši cilji, vem, da v poštev pridejo zgolj najvišja mesta. V lanski sezoni sem si lahko s spremljanjem lige ustvaril dobro sliko o moštvu in menim, da imamo vse, kar je potrebno, da napademo vrh in se borimo za obe lovoriki, ki sta nam na voljo,” je za spletno stran novega delodajalca še povedal Kouter.

Iz Celja so še sporočili, da bo nogometaš nosil dres s številko deset, novim soigralcem pa se bo na pripravah v Kranjski Gori pridružil že danes popoldne, ko bo z ekipo opravil tudi svoj prvi trening.

Kouter je po Gregorju Bajdetu in Tomislavu Tomiću tretja okrepitev Celjanov pred pričetkom nove sezone, zelo blizu prihodu pa naj bi bil tudi prvi strelec lige v minuli sezoni Ognjen Mudrinski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!