Nov poraz za Maribor, Celju je uspel še en velik prestop

Nogomet 16. Jun 202214:30 > 14:401 komentar
FOTO: Guliverimages.

Nino Kouter bo kariero nadaljeval v Celju. Vezist z reprezentančnim izkušnjami je bil tudi želja Maribora, a v Ljudskem vrtu zanj niso imeli dovolj denarja, zato se je nekdanji član šampionske Mure odločil za Celjane. Ti bodo tako očitno tudi letos, tako kot lani, kralji slovenske nogometne tržnice.

Kot smo izvedeli, se je Nino Kouter uspel dogovoriti s Celjem, uradno potrditev prestopa, o katerem smo pred dnevi že pisali, lahko pričakujemo že kmalu.

Izkušeni vezist se v Slovenijo po enem letu vrača iz Turčije, kjer je bil v prejšnji sezoni član Manise. Pred tem je igral za Muro in bil eden pomembnejših členov ekipe Anteja Šimundže, ki je pred letom dni osvojila prvenstveni naslov.

Celjani naj bi zanj, pogodbo s Turki je imel do leta 2024, plačali odškodnino. Po naših informacijah gre za znesek okoli 150 tisoč evrov.

Kralji nogometne tržnice

28-letni Kouter, ki je lani odigral pet tekem za slovensko reprezentanco, je bil tudi velika želja športnega direktorja Maribora Marka Šulerja, a prvaki zanj niso imeli dovolj denarja, kar je zanje po odhodih nekaterih nosilcev iz prejšnje sezone še en udarec in nov dokaz, da so Celjani, odkar je v klub vstopil tuj kapital, postali kralji slovenske nogometne tržnice.

Lani so slovenski nogometni prostor “stresli” z nakupoma mladih upov Tamarja Svetlina iz Domžal in Tjaša Begića iz Gorice, za katera so skupaj odšteli več kot pol milijona evrov. Letos svojo misijo očitno nadaljujejo.

Ni skrivnost, da so si v svojih vrstah želeli tudi dva člana šampionskega Maribora. Z Đorđetom Ivanovićem, ki se je naposled vrnil v Srbijo, jim ni uspelo. Na potrditev prestopa Ognjena Mudrinskega, ki je bil v dresu Maribora najboljši strelec slovenskega prvenstva, še čakamo.

Velika prevetritev po sezoni, polni razočaranj

Celjani so se po razočaranju v prejšnji prvenstveni sezoni, ki so jo končali šele na osmem mestu, odločili za veliko sprememb. Trenerja Simona Rožmana je zamenjal Ukrajinec Roman Pilipčuk, prevetritev pa se obeta tudi v igralskem kadru.

Odšli so Žan Medved, Adam Jakobsen, Duje Čop, Terry Lartey, Mićo Kuzmanovič, Žan Benedičič in Denis Maradinci, zdaj lahko pričakujemo serijo prihodov.

Povratnik iz ljubljanskega Brava Gregor Bajde je za zdaj prva uradno potrjena okrepitev pred začetkom sezone, če ne upoštevamo Tomislava Tomića, ki je bil iz Olimpije sprva posojen, zdaj pa postal polnopravni član celjskega moštva.

Komentari

Vaš komentar