Novosti o prestopu poletja, na katerega čakamo že dva tedna

Nogomet 17. Jun 202211:39 > 12:23 0 komentarjev
FOTO: Uroš Skaza.

Ognjen Mudrinski je po novem igralec brez kluba, tako da se lahko brez ovir pogovarja o novem delodajalcu, a dogovora s Celjani še ni dosegel. Morda ga tudi ne bo. Za zdaj se namreč še niso uskladili. Težava je (pre)visoka plača.

Že dva tedna sta minila, odkar je v slovenski nogometni prostor udarila bombastična novica o tem, da bo Ognjen Mudrinski, v prejšnji sezoni najboljši strelec slovenskega prvenstva v šampionskem Mariboru, kariero nadaljeval v Celju.

Po novem ima proste roke za izbiro novega kluba, pogodbo z Jagiellonio Bialystokom, ki bi sicer trajala še eno leto, je namreč prekinil. Toda to še ne pomeni, da bo takoj postal nogometaš Celja.

Po sijajni prejšnji sezoni, ko je s statusom posojenega nogometaša igral v Sloveniji, zanimanja zanj ne manjka, zato želi svoj status unovčiti. S Celjani se resda dogovarja že nekaj časa, a dogovora še ni dosegel. Težava je seveda v denarju.

V igri naj bi bila sanjska pogodba

Mudrinski naj bi po naših informacijah zahteval več, kot mu ponujajo Celjani. Ti so zaradi zdravstvenih težav, ki jih 30-letni srbski napadalec ima, previdni in ne želijo tvegati preveč. Za prestop so še vedno zainteresirani, ampak za zdaj s svojo največjo poletno tarčo še niso usklajeni.

Koliko Celjani ponujajo in česa si napadalec, nad katerim še vedno niso obupali niti pri Maribori, ki pa je pri snubljenju precej bolj finančno omejen, ne vemo.

Pojavile so se govorice, da se Mudrinskemu obeta za slovenske razmere sanjska pogodba v višini 200 tisoč evrov.

Eno “veliko ribo” so Celjani že ujeli

Medtem so Celjani v napadu eno okrepitev že pripeljali, iz Brava se je v klub vrnil Gregor Bajde, prav danes pa so potrdili tudi prihod občasnega reprezentanta, vezista Nina Koutra.

Mudrinski je v prejšnji sezoni kot posojen član Jagiellonie za Maribor dosegel 17 golov v 27 prvenstvenih nastopih in prvič v karieri postal državni prvak. Prvič je osvojil tudi naziv najboljšega prvenstvenega strelca in bil ob tem s strani navijačev v Ljudskem vrtu izbran za Vijol’čnega bojevnika. To je nagrada, ki jo vsako leto podelijo najboljšemu in najbolj srčnemu nogometašu.