Celje pripeljalo mladega reprezentanta, Koprčani Slovaka

Nogomet 22. Jun 202210:23 > 12:23 0 komentarjev
Mark Zabukovnik
Mark Zabukovnik (Foto: NK Celje)

Nogometni klub Celje se je z NK Radomlje dogovoril za prestop Marka Zabukovnika. Enaindvajsetletni član mlade slovenske vrste je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25. Novo okrepitev so predstavili tudi v Kopru.

Mark Zabukovnik je četrti poletni novinec v knežjem mestu. Nogometaš, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je nazadnje nosil dres kluba iz Radomelj, za katerega je pri 17 letih debitiral v drugoligaški konkurenci. V lanski sezoni se je uveljavil kot standarden član začetne enajsterice in v Prvi ligi Telemach zaigral na 34 obračunih. Skupno je za Mlinarje zbral 85 nastopov v vseh tekmovanjih in prispeval 10 zadetkov.

”Po petnajstih letih, ki sem jih preživel v NK Radomlje, je težko najti besede, s katerimi bi opisal svoje občutke. Skupaj smo dosegli številne uspehe ter klub razvili in pripreljali med 10 najboljših v Sloveniji. Zahvalil bi se vsem soigralcem, trenerjem, vodstvu kluba in vsem ostalim, brez katerih Radomlje danes ne bi bile to, kar so. Posebna zahvala gre Mlinarjem za navijanje in podporo tako na mladinskih, kot na članskih tekmah,” je ob slovesu od Radomelj za spletno stran mlinarjev dejal nogometaš.

Poleg nastopanja za Radomlje je Zabukovnik uspešno zastopal tudi slovenske barve in se pred osmimi dnevi ob veličastni zmagi nad Anglijo razveselil prvega zadetka v mladi izbrani vrsti Slovenije.

Zabukovnik bo na Stadionu Z’dežele nosil dres s številko 19, soigralcem pa se bo na treningu pridružil danes dopoldne, so še sporočili iz Celja.

Koper z okrepitvijo na levem bočnem položaju

Novo okrepitev so predstavili tudi v Kopru. Enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja je podpisal 26-letni Slovak Milan Šimčak, ki igra na levem bočnem položaju. Šimčak je nazadnje nastopal za slovaški prvoligaški klub FK Pohronie, za katerega je v pravkar končani sezoni skupno zbral 32 nastopov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!