Velik udarec za Celjane: Uefa prečrtala Stadion Z’dežele

Nogomet 4. Avg 202317:17 0 komentarjev
Arena Z'dežele. Foto: Aleš Fevžer

Nogometni klub Celje je po zgodovinski zmagi v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige, ko je z zmago v gosteh izločil močno favorizirano Vitorio Guimaraes, sporočil, da v 3. krogu ne bo mogel računati na prednost domačega igrišča. Stadion Z'dežele namreč ne ustreza sandardom Uefe za to raven tekmovanja.

Celjani so na Portugalskem proti šesti ekipi močne Primeira Lige iz minule sezone z golom najprej izničili zaostanek s prve tekme (3:4), ko je z glavo v polno meril Gregor Bajde in nato ob streljanju enajstmetrovk pokazali več zbranosti ter izločili favoriziranega tekmeca. To je, ko je govora o evropskih tekmovanjih, morda največji skalp v zgodovini celjskega kluba.

V 3. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bo nasprotnik kluba iz mesta ob Savinji beloruski Neman Grodno, ki je izločil malteški Balzan, rablje Domžalčanov iz uvodnega kroga.

Tekme 3. kroga bodo odigrane 10. in 17. avgusta. Celjani bodo prvo tekmo igrali v Sloveniji, a ne na Stadionu Z’dežele, temveč v ljubljanskih Stožicah, so sporočili iz kluba. Začela se bo ob 20.00.

“Dragi navijači, zahvaljujemo se vam za vašo podporo in vse besede spodbude, ki so segle vse do Portugalske. Želeli bi si, da bi vas lahko ob zgodovinskem trenutku za klub povabili na tekmo na domači Stadion Z’dežele, a ta žal ne ustreza standardom UEFE za ta nivo tekmovanja.”

Podrobnejših pojasnil glede težav, s katerimi se soočajo v Celju, vsaj uradno ni na voljo. Je pa stadion pred kratkim poškodoval močan veter, ko je odneslo tudi del strehe nad glavno tribuno. Že dlje časa je so nedelujoča vrtljiva vrata. Prejšnji četrtek proti Vitorii je bil vstop na glavno tribuno denimo omogočen le skozi en vhod.

Stadion je bil odprt leta 2003, do leta 2008 pa so bile dograjene še tri tribune, do skupne kapacitete za 13.600 obiskovalcev. Objekt je v upravljanju podjetja ZPO Celje d.o.o.

Foto: SK

Tudi Belorusi sicer ne bodo igrali na svojih tleh, temveč evropske tekme igrajo v madžarskem Györu.

V ponedeljek bo sicer v Nyonu še žreb zadnjega kroga kvalifikacij, kroglice se bodo zavrtele v ponedeljek, 7. avgusta, ob 14.00.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!