Chelsea pripravlja prvo resnejšo poletno okrepitev

Nogomet 19. Maj. 20229:38 > 9:39
Delite:
REUTERS/Marcelo Del Pozo
Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Antonio Rüdiger gre v Real Madrid, Andreas Christensen najverjetneje v Barcelono, tako da Chelsea krvavo potrebuje kakovostnega branilca. Očitno ga je našel v Francozu, ki si je v minuli sezoni kruh služil pri Sevilli.

Kot vse kaže, so ga našli v 23-letnem igralcu Seville, ki naj bi z Londončani našel skupni jezik in sklenil ustni dogovor.

Pisnega niti ne more, dokler je Chelsea pod “plombo” sankcij zaradi ruske invazije na Ukrajino. Prestop se je kuhal že lani, a do njega ni prišlo.

Takrat je zadeva propadla zaradi cene, ki bi jo moral londonski klub plačati Sevilli, pomagalo ni niti dejstvo, da sta se udeleženi strani začeli dogovarjati relativno pozno. Andaluzijski rdeče-beli za storitve francoskega nogometaša zdaj zahtevajo 59 milijonov funtov oziroma, v nam bolj domači valuti, 70 milijonov evrov.

Kounde lahko poleg sredine obrambe zavzame tudi položaj desnega branilca. Thomas Tuchel je ta teden obedoval z novim lastnikom Chelseaja in po kosilu povedal: “Plačal je velike denarce, tako da resnično upam, da ambicije kluba ne bodo padle.”

Chelsea naj bi v ekipo s posoje v Crystal Palaceu vrnil Connorja Galagherja, v igri za prihod na Stamford Bridge pa so še Joško Gvardiol (Leipzig), Presnel Kimpembe (PSG) in Jose Gimenez (Atletico).

Komentari

Vaš komentar