Čistka pri Olimpiji, nezaželen tudi ljubljenec navijačev

Nogomet 7. Jan 202214:00 > 14:128 komentarjev

Čeprav se je nova era ljubljanske Olimpije uradno začela oktobra, je bolj ali manj jasno, da se v resnici začenja šele v teh dneh. Začetek januarja je prinesel precejšnje kadrovske spremembe, pestro je tako na strani odhodov kot tudi prihodov. Sveža novica - klub je šesterici nogometašev, na katere ne računa več, dal proste roke pri iskanju novega delodajalca. Po naših informacijah je takšnih igralcev sedem.

Uradno je Olimpija objavila imena šestih nogometašev, ki od danes naprej iščejo nov klub. Odhodi Mihaila Perovića, Save Petrova, Dina Špeharja, Erika Glihe, Maja Fogca in Denisa Šmeta pri navijačih zmajev ne bodo zbudili kakšnih posebno sentimentalnih čustev oziroma obžalovanja Drugače je s sedmim članom te skupine nogometašev, ljubljencem zeleno-belih navijačev Nejcem Vidmarjem.

Da 32-letnik ni več v klubskih načrtih, so danes javnosti razkrili kolegi iz časnika EkipaSN. Med drugim so zapisali, da naj bi se Vidmar na seznamu “za odstrel” znašel zato, ker je bil pobudnik neuspešnega upora nogometašev proti novemu vodstvu Olimpije. Tega nam naši viri niso potrdili, je pa javna nogometna skrivnost, da dolgoletni vratar Olimpije, ki ima pogodbo z zmaji sklenjeno do junija 2023, ni najbolj zadovoljen s tem, kar se v teh dneh dogaja v Olimpiji.

Zimske kadrovske aktivnosti ljubljanske Olimpije

Odhoda: Miha Kompan Breznik (Mura), Marko Futacs

Prihoda: Marin Pilj (Osijek), Robert Mudražija (Kobenhavn, posoja)

Na izhodnih vratih: Mihailo Perović, Sava Petrov, Dino Špehar, Erik Gliha, Maj Fogec, Denis Šme in Enrik Osterc (vnitev v Troyes)

Podaljšana pogodba: Svit Sešlar (do 2026)

Precej bolj verjetna je teza, da se je Vidmar na izhodnih vratih znašel zato, ker imajo snovalci kadrovske politike v Olimpiji na mestu vratarja že izbranega novega kandidata. Kolegi iz Ekipe SN omenjajo Hrvata Ivana Banića, tudi po naših informacijah pa zeleno-beli v resnici iščejo alternativo na položaju, na katerem je bil sicer po poletnem odhodu Žige Freliha “zacementiran” nekdanji čuvaj mreže Domžal.

Ni poškodovan, ampak na izhodnih vratih kluba

“Z ekipo prav tako ne trenira vratar Nejc Vidmar, ki je zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti,” so danes zapisali na spletni strani Olimpije. A iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je Vidmar, ki je k Olimpiji prišel kmalu po začetku Mandarićeve ere, popolnoma zdrav. Je pa tudi on dobil proste roke pri iskanju novega delodajalca. V klubu, kateremu je čuvaj mreže neštetokrat izkazal svojo zvestobo, nanj ne računajo več.

Milan Mandarić je leta 2016 uslišal želje navijačev in v klub pripeljal “zelenega Vidmarja”.

Dejstvo je, da novo vodstvo vedno prinaša nove ideje. In da temeljite spremembe ob predaji oblasti, tako v pisarnah kot tudi na igrišču, niso nobena redkost, prej nasprotno. Nobena skrivnost ni niti ta, da je Vidmar oseba z jasnimi stališči, ki jih navadno brez zadržkov tudi izraža. Očitno je tako 31-letnik postal moteč dejavnik v novi filozofiji kluba, ki naj bi temeljila na dolgoročnih uspehih.

“Gradimo ekipo, ki želi biti v vrhu. Zagotovo se bodo zgodili določeni prihodi, sledijo tudi nekateri odhodi. Želimo si pripeljati nove nogometaše iz domačega okolja, bomo pa iskali tudi zanimive okrepitve z Balkana,” je na tiskovni konferenci poudaril novi / stari športni direktor Olimpije Mladen Rudonja. Del teh napovedi, predvsem kar se tiče odhodov in okrepitev z Balkana, zmaji že uresničujejo.

Navijačem zeleno-belih odločitev vodstva zagotovo ne bo všeč

Bo nova zgodba Olimpije brez Vidmarja uspešnejša? To je nemogoče napovedati. Je pa dejstvo, da je “izgon” ljubljenca navijačev na začetku mandata novega vodstva izjemno pogumna poteza. Privrženci Olimpija namreč razvoja dogodkov ne spremljajo s pretiranim navdušenjem, je pa res, da so njihovi odzivi za zdaj omejeni le na posamezne komentarje na družbenih omrežjih.

A verjamemo, da ne bo dolgo, ko se bo tako ali drugače znova oglasila navijaška skupina Green Dragons, ki je na oktobrski novinarski konferenci ob predaji oblasti iz rok Milana Mandarića v roke Adama Deliusa izrazila svoje nezadovoljstvo nad dejstvom, da se v klub vračata Dino Skender in Mladen Rudonja. Od takrat so se najzvestejši privrženci zmajev zavili v molk …

Komentari

Vaš komentar