Čustven večer v Bergamu: Stoječe ovacije za Josipa Iličića

Nogomet 1. Sep 202221:36
Delite:
Takole je Josip Iličić še zadnjič pomahal navijačem Atalante. FOTO: Guliverimages.

V Bergamu so se pred današnjo prvenstveno tekmo med Atalanto in Torino poslovili od Josipa Iličića, ki je včeraj naznanil uradno slovo od kluba, v katerem je v zadnjih petih letih pustil globoko sled.

Josip Iličić je včeraj potrdil odhod iz Bergama, eno leto pred iztekom pogodbe je prekinil pogodbo in raztrgal vezi z Atalanto, pri kateri je navduševal od leta 2017.

V njenem dresu je v 173 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 60 golov, prispeval pa tudi 44 asistenc in bil eden najbolj priljubljenih nogometašev zadnjega, najuspešnejšega obdobja v zgodovini Atalante.

Novo potrditev, da je bilo res tako, je 34-letni slovenski reprezentant dočakal pred današnjo tekmo 4. kroga italijanskega prvenstva med Atalanto in Torinom.

Pred začetkom tekme na stadionu Atleti Azzurri d’Italia se je sprehodil skozi špalir, ki so mu ga pripravili soigralci, in še zadnjič pozdravil navijače Atalante.

Bilo je zelo čustveno, številni gledalci pa so vzklikali njegovo ime. “Hvala, Josip,” je pisalo na transparentih na tribunah in tudi na panojih ob igrišču.

Iličić: Ustvarili smo zgodovino, ki nikoli ne bo izbrisana

Danes se je z zapisom na Instagramu oglasil tudi Iličić in napisal: “Ni lahko najti pravih besed za slovo. V petih letih sem doživel marsikaj in ustvaril ogromno spominov. To je bilo pet let veselja, radosti in čarobnosti, pa tudi bolečin in težkih trenutkov. Hvala za podporo. Hvala vsem, ki so bili ob meni, navijačem, ljudem iz kluba, trenerju in soigralcem. Hvala za podporo, ki ste mi jo izkazovali. Skupaj smo pisali zgodovino, zgodovina pa ne bo nikoli izbrisana. Vedno boste v mojem srcu.”

Komentari

Vaš komentar