Odhod iz Mure? Od tu lahko grem samo še korak naprej

Nogomet 29. Jan 202318:50 2 komentarja
Foto: Uroš Skaza

Močan, hiter in spreten z žogo. Odličen v zaključkih, tako z nogo kot tudi z glavo. Mirlind Daku je prototip klasičnega napadalca in z enajstimi zadetki najboljši jesenski strelec Prve lige Telemach. Za drugi del sezone si je postavil jasen cilj, postati kralj strelcev slovenske lige in Muri pomagati na poti v Evropo.

6. mesto po prvem delu sezone je za Muro vse prej kot dober rezultat. A razlike med zasledovalci jeseni superiorne Olimpije so majhne, Prekmurci za 2. mestom, na katerem je Koper, zaostajajo zgolj za dve točki. Mirlind Daku pojasnjuje nekaj razlogov, zakaj črno-beli v prvem delu niso dosegli zastavljenih ciljev.

“Prvi del sezone ni bil slab, a zgodile so se nam tekme, kot je bila zadnja proti Domžalam, zato na lestvici nismo tam, kjer si želimo biti. Zmanjkalo nam je v določenih trenutkih tudi nekaj športne sreče, težave smo imeli tudi z igriščem, ki je bilo na zadnji tekmi zmrznjeno.  Osebno pa sem zadovoljen s tem, kar sem dosegel,” prvi del sezone ocenjuje prvi strelec slovenskega državnega prvenstva.

Foto: Uroš Skaza

Drugi del želi začeti z zadetki

Za Muro takoj na začetku drugega dela prihajajo tekme, ki bodo nakazale, kam lahko v tej sezoni posežejo državni prvaki iz sezone 2021/2022. Najprej črno-bele čaka atraktivno gostovanje v Celju, nato odhajajo v Radomlje, prvo domačo tekmo nogometne pomladi bodo odigrali 21. februarja proti sežanskemu Taboru. Uspešnost Mure bo v veliki meri odvisna tudi od zadetkov Mirlinda Dakuja.

“Upam, da začnem drugi del sezone tako, kot si želim. In to je z zadetki. V prvi vrsti je pomembno, da zmagujemo. Če bomo zmagovali, bom zagotovo dosegal gole. Ne čutim posebnega pritiska, vsi si želimo samo čim boljših rezultatov,” poudarja napadalec prekmurskega ponosa.

Na Mirlinda Dakuja pri Muri tudi v drugem delu sezone polagajo veliko upov. FOTO: Jure Banfi.

Še eno obdobje sprememb

Mura je tudi v zimskem prestopnem roku doživela precej sprememb, ki so vse od naslova v sezoni 2021/2022 stalnica kluba s Fazanerije. Filipo Tripi, Lazar Zličić, Ivan Šarić, Florijan Raduha, Ognjen Stjepović in Nikola Jovičević so okrepili člansko ekipo črno-belih, odšli so Tio Cipot (Spezia), Luka Bobičanec (Celje), Nik Lorbek (prekinitev pogodbe), Alen Kozar (Balestier Khals, Singapur), Miha Kompan Breznik (Tabor, posoja), Josip Majić (Krka, posoja).

“Priprave smo začeli z res veliko novinci, zdaj so se že nekoliko spoznali z ekipo. Jasno, potrebujejo svoj čas, da se prilagodijo novemu okolju. Zdaj skozi tekme pridobivajo pomembne minute z novimi soigralci in mislim, da nam bo šlo vse bolje in bolje,” optimistično v nadaljevanja sezone zre eden najpomembnejših posameznikov Mure.

Foto: Uroš Skaza

Ob govoricah o odhodu je ostal miren

V zimskem obdobju se je sprožalo tudi precej vprašanj v zvezi s prihodnostjo Mirlinda Dakuja. Nogometaš s Kosova je črno-belim posojen s strani hrvaškega Osijeka, pri katerem v zadnjem obdobju prav tako ne manjka sprememb, omenjala se je celo možnost, da bo klub iz Slavonije svoje finančne težave reševal tudi s prodajo 25-letnika. A pri Muri so ves čas mirili strasti in poudarjali, da Daku ostaja na Fazaneriji. In njihove napovedi so se uresničile.

“Ves čas sem bil osredotočen na Muro. Nisem bil nervozen, zakaj bi bil, karkoli bi se zgodilo, bi bilo lahko samo korak naprej v karieri. Tu sem zato, da klubu pomagam do čim boljših rezultatov, samo to je v mojih mislih. Vedel sem, da bom ostal tu in zdaj moram nadaljevati tako, kot sem začel sezono,” poudarja naš sogovornik.

FOTO: Guliverimages.

Cilj? Postati kralj strelcev

Pred časom je v pogovoru za oddajo Pod prečko Daku odkrito priznal, da je njegov cilj sezone osvojiti naziv kralja strelcev Prve lige Telemach. Trenutno ima na vrhu te lestvice gol prednosti pred Žanom Vipotnikom (Maribor), trdno pa je odločen, da ta boj odloči v svojo korist.

“Seveda je moj cilj postati najboljši strelec lige. Zagotovo. Sem napadalec in kjerkoli na svetu igraš, v katerikoli ligi, je cilj napadalca, da je najboljši strelec tega tekmovanja. To bi bil lep dosežek zame, hkrati pa bi vsi ti zadetki zagotovo pomagali tudi ekipi do dobrih rezultatov,” poudarja napadalec Mure.

Foto: Jure Banfi

Leto dni je minilo, odkar se je 25-letnik iz Osijeka preselil v Mursko Soboto. Prvo ligo Telemach je tako dodobra spoznal in priznava, da je slovenska liga odlično izhodišče za naslednji korak v karieri.

“Liga je dobra, še posebej za razvoj mladih nogometašev. Vsi klubi, ki so v njej, so vredni spoštovanja. Izvrstna liga za napredek nogometašev in sam sem zadovoljen, da sem prišel v Slovenijo,” pogovor zaključuje Mirlind Daku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje