Darko Milanič ostaja brez trenerske priložnosti kariere

Nogomet 24. Maj 202212:32 > 12:361 komentar
Delite:
Darko Milanič ne bo trener Dinama iz Zagreba. FOTO: Guliverimages.

Darka Milaniča ni več med kandidati za prestižno trenersko službo pri zagrebškem Dinamom. Ta bo v novo sezono najverjetneje krenil z istim trenerjem, kot je sklenil staro, z nekdanjim hrvaškim selektorjem Antejem Čačićem.

Čeprav so o njem resno razmišljali, je po zanesljivih informacijah, ki smo jih dobili, Darko Milanič izpadel iz igre za klop serijskega hrvaškega prvaka Dinama iz Zagreba.

Najuspešnejši trener v zgodovini NK Maribor in tudi slovenskega prvenstva, državni prvak je bil kar šestkrat, je po nedavnem odhodu iz ciprskega Pafosa brez službe in je bil za delo v Maksimirju zelo zainteresiran, a na koncu ostal brez morda najbolj mikavne priložnosti na njegovi dozdajšnji trenerski poti.

Pri Dinamu, pri katerem so se v preteklosti že večkrat spogledovali tudi z Matjažem Kekom, z Milaničem pa so v navezi z Zlatkom Zahovićem Zagrebčane povezovali tudi pred nekaj meseci, so se odločili za drugačno pot.

Odpadel najverjetneje tudi Jakirović, trener ostaja Čačić?

Ne samo, da v Maksimir ne prihaja Milanič. Tja zagotovo ne bo niti še enega nekdanjega trenerja Maribora Sergeja Jakirovića, ki je v prejšnji sezoni postal bosanski prvak z Zrinjskim.

Najverjetneje bo trener Dinama, vsaj za zdaj, še naprej ostal Ante Čačić. Zanimivo, tudi on je nekdanji trener Maribora.

Nekdanji hrvaški selektor je na klop Dinama sedel pred komaj mesecem dni, ko je nasledil Željka Kopića. To je bila že druga trenerska sprememba v Maksimirju v nedavni sezoni, ki jo je začel Damir Krznar.

Čačić je v zadnjih petih prvenstvenih krogih, pred katerimi je Dinamo ob Hajduku, Osijeku in tudi Rijeki trepetal za naslov, osvojil 13 od možnih 15 točk, postal prvak in očitno prepričal, da si zasluži novo priložnost. Trener Dinama je pred tem v sezoni 2011/12 enkrat že bil.

Dinamo je osvojil že 23 naslovov državnega prvaka. V zadnjih 16 sezonah je bil kar 15-krat prvak, v zadnjih dveh sezonah pa dvakrat v nizu doživel evropsko jesen. V sezoni 2020/21 se je v ligi Europa prebil vse do četrtfinala, v tej pa izpadel na prvi stopnički izločilnih delov.

Komentari

Vaš komentar