Milanič je res kandidat za klop Dinama, v igri tudi Kek?

Nogomet 22. Maj 202222:08 > 22:16
Delite:
Darko Milanič je (spet) med kandidati za klop Dinama.

Darko Milanič, najuspešnejši trener v zgodovini Maribora, je po naših informacijah tokrat res kandidat za klop najbolj trofejnega hrvaškega nogometnega kluba Dinama iz Zagreba. Tako kot že nekajkrat je med morebitnimi novimi trenerji serijskega hrvaškega prvaka zaokrožilo tudi ime Matjaža Keka, a bo ta tudi tokrat skorajda zagotovo ostal selektor Slovenije.

Dinamo Zagreb je letos osvojil nov, že 23. naslov državnega prvaka, a naj bi poleti kljub temu menjal trenerja.

Zagrebčane je do nove lovorike popeljal nekdanji trener NK Maribor Ante Čačić, ki pa je na njihovo klop kot začasna rešitev sedel šele v zaključku sezone.

Ali bo na njej tudi ostal, se za zdaj še ugiba, a po informacijah, ki prihajajo s Hrvaške, verjetno ne bo.

Darka Milaniča so s klopjo Dinama povezovali že pred časom, njegovo ime pa je v Maksimirju in njegovi okolici spet zaokrožilo, potem ko si je nekdanji trener Maribora, s katerim je bil kar šestkrat državni prvak, v Zagrebu v živo ogledal nedeljski derbi s splitskim Hajdukom (3:1).

Preverili smo informacije, ali je Milanič res kandidat za verjetno najbolj prestižno klubsko trenersko mesto na področjih nekdanje skupne države, in dobili jasen odgovor. Je.

Milanič bi izziv z veseljem sprejel

Še zdaleč pa nekdanji dolgoletni reprezentant, ki je Slovenijo leta 2000 popeljal na njeno prvo veliko tekmovanje, ni edini kandidat. “V igri” naj bi bili še trener Rijeke Goran Tomić, trener Osijeka Nenad Bjelica, ki je Dinamo že vodil, in še en nekdanji trener Maribora, Sergej Jakirović, ki je z Zrinjskim v tej sezoni prepričljivo postal bosanski prvak.

Jakirović in Milanič naj bi kotirala zelo visoko, zanimivo pa je, da imata oba istega agenta. Najbolj vplivnega slovenskega nogometnega menedžerja Amirja Ružnića, ki se na naše klice sicer ni odzval, smo pa za interes Dinama za Milaničeve usluge dobili iz drugih virov, blizu nekdanjega kapetana slovenske reprezentance.

Milanič, ki je nedavno končal z delom na klopi ciprskega Pafosa, pohvali pa se lahko tudi z vodenjem angleškega Leeds Uniteda, avstrijskega Sturma, Gorice in ajdovskega Primorja, bi trenersko palico Dinama seveda z veseljem sprejel. Tokrat naj bi obstajalo precej več možnosti, da se bo to tudi zgodilo.

Kaj pa Matjaž Kek?

Spomnimo, z Dinamom so že večkrat povezovali tudi selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka, ki je z Rijeko v hrvaškem nogometu pustil globok pečat, a na koncu pri Dinamu nikoli ni pristal.

Njegovo ime se v Zagrebu omenja tudi zdaj, a naj bi bil Kek osredotočen le na reprezentanco in junijsko akcijo, ki je pred njim. Že jutri bo namreč razkril ime kandidatov, na katere bo računal na štirih tekmah lige narodov, ki ga čakajo prihodnji mesec. Na klop Dinama ga najverjetneje tudi tokrat ne bo.

Komentari

Vaš komentar