Deco: Pepova revolucija pri Barceloni je velika laž

La liga 5. Feb 202412:20 0 komentarjev
FOTO: Profimedia.

Navijačem Barcelone se ob povprečnih predstavah, ki jih kaže zasedba Xavija Hernandeza v zadnjih letih močno kolca po uspehih, ki jih je nogometni klub dosegal v času, ko je na klopi sedel Pep Guardiola. Kataloncu se dandanes pripisuje največ zaslug za izjemen uspeh velikana, s čimer pa se ne strinja športni direktor Barcelone Deco.

Ko je Pep Guardiola leta 2008 prevzel vlogo glavnega trenerja Barcelone, se je klub spopadal s številnimi težavami. Sezono so Katalonci v prvenstvu končali na tretjem mestu s kar 18 točkami zaostanka za Realom Madridom. Danes 53-letni trener Manchester Cityja se je posledično odločil za temeljito prenovo moštva, žrtev le te pa je tedaj postal tudi zdajšnji športni direktor Barcelone Deco, ki je bil za deset milijonov evrov prodan v Chelsea.

A kot je v pogovoru za La Vanguardio zatrdil nekdanji portugalski reprezentant, naloga Guardiole še zdaleč ni bila tako zahtevna, kot se danes prikazuje. “Njegov prihod na klop Barcelone se danes opisuje kot veliko revolucijo, kar pa je velika laž. Res je, da sva jaz in Ronaldinho odšla, a imel je Xavija, Iniesto, Busquets je napredoval v prvo ekipo, Yaya Toure je bil najboljši afriški igralec, seveda pa sta tu bila še Messi in Eto’o,” je našteval Deco.

Kljub temu pa v Braziliji rojeni 46-letnik priznal, da je Guardioli v štirih letih, ki jih je kot trener preživel pri Barceloni, uspelo sestaviti najboljšo ekipo, kar jih je videl. “Bil je zelo inteligenten. Ko je prišel, je uspel vnesti disciplino in svojo trenersko kakovost. Sestavil je najboljšo ekipo, kar sem jih videl v svojem življenju. Bil je pameten, saj je vedel, da ne sme zapravljati časa za druge stvari,” je zatrdil.

Prav Deco se bo v prihodnji mesecih sicer znašel pod velikim drobnogledom tako navijačev kot španskih medijev, saj bo zadolžen, da najde naslednika Xavija Hernandeza, ki je pred dobrim tednom dni napovedal, da po koncu sezone zapušča Camp Nouu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!