Začenja se sojenje Alvesu: kakšna kazen mu grozi?

Nogomet 5. Feb 20249:17 0 komentarjev
Dani Alves. Foto: Profimedia.

Nekdanji reprezentant Brazilije in dolgoletni član Barcelone Daniel Alves danes začenja obravnavo za domnevni spolni napad, ki naj bi se zgodil v nočnem klubu v Barceloni leta 2022, poroča Reuters.

Od aretacije danes 40-letnega Brazilca je preteklo že 13 mesecev. Vse od takrat je v priporu čakal na sojenje, ki se torej v ponedeljek začenja na sodišču v katalonski prestolnici. Alves je sprva zanikal obtožbe in zatrdil, da ženske, ki naj bi jo napadel, ne pozna.

Pozneje je nogometaš zgodbo spremenil in zatrdil, da sta imela z žrtvijo spolni odnos v katerega sta oba privolila. Kot razlog za spremembo je navedel namero, da zaščiti svoj zakon.

Primer je v Španiji pritegnil veliko pozornosti, ne le zaradi Alvesovega statusa, temveč tudi zato, ker so spolni napadi trenutno prevladujoča politična tema. Še posebej po domnevnem poljubu, ki ga je vodja španske nogometne zveze Luis Rubiales namenil nogometašici po zmagi na svetovnem prvenstvu avgusta lani, piše Reuters.

V Španiji se obtožba posilstva preiskuje na podlagi splošne obtožbe spolnega napada. Zagrožena zaporna kazen znaša od štirih do 15 let. Španski državni tožilec za Brazilca zahteva devetletno zaporno kazen in odškodnino žrtvi v višini 150.000 evrov.

Sojenje bo vodil senat treh sodnikov. Predvidoma bo trajalo tri dni na najvišjem sodišču v Barceloni. Vključevalo bo pričanje Alvesa, domnevne žrtve in približno 30 drugih oseb. Domnevna žrtev bo pričala v anonimnosti, na posnetku sojenja pa bosta zaradi zaščite njene identitete popačena njen glas in podoba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!