Đoković in Swiatek ostajata na vrhu, Slovenija brez “top 100”

Tenis 5. Feb 202412:02 0 komentarjev
Novak Đoković provokacija
Foto: Profimedia

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še naprej prvi na lestvici združenja poklicnih igralcev ATP. Beograjčan je še 411. teden na prvem mestu. Med deseterico ni prišlo do sprememb, tudi pri Slovencih sta Blaž Rola in Bor Artnak zadržala mesti med najboljšimi 500 igralci.

Najboljši teniški igralci so imeli pretekli teden priložnost, da zaigrajo za svoje reprezentance v Davisovem pokalu. Edini turnir pretekli teden pa je v Montpellierju dobil Kazahstanec Aleksander Bublik, ki je na lestvici s 27. napredoval na 23. mesto. Ta teden bodo tenisači dejavni v Cordobi, Dallasu in Marseillu.

Od Slovencev je še naprej najvišje Rola, ki je pridobil tri mesta in je po novem 440. na svetu. Artnak je ostal na 487. mestu. Med najboljšimi 1000 igralci drugih Slovencev ni. Večina najboljših, z izjemo Artnaka, ki je imel težave z vizumom, je bila pretekli teden na Kitajskem. Tam si varovanci Grege Žemlje niso zagotovili obstanka v II. svetovni skupini Davisovega pokala. Kitajska je bila boljša s 3:2 v zmagah.

Swiatek na vrhu, Slovenija brez prve stoterice

Poljakinja Iga Swiatek vodi na svetovni lestvici teniških igralk, danes je začela svoj 89. teden na prvem mestu. Med najboljšo deseterico ni sprememb, sledita ji zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije Belorusinja Arina Sabalenka ter Američanka Cori Gauff.

Slovenija je po dolgem času brez igralke v prvi stoterici; najboljša Tamara Zidanšek je 106. in je nazadovala iz “top 100”. Le dve mesti za njo je Kaja Juvan, med prvimi 200 teniškimi igralkami pa je od Slovenk še Veronika Erjavec, ki je 191.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!