Derbi vodilnih prinaša tudi dvoboj nekdanjih reprezentantov

Nogomet 12. Nov. 202114:27 > 14:30
Delite:

Medtem ko bodo prvoligaške zelenice zaradi reprezentančnega premora počivale, bo ta konec tedna še kako zanimivo na igriščih 2. SNL. 16. krog namreč prinaša veliki derbi dveh nekdanjih prvoligašev, ki bosta očitno v tej sezoni sama odločala o tem, kdo se bo vrnil med slovensko nogometno elito. V obračunu z naskokom najboljših ekip prvega dela drugoligaške sezone se bosta jutri pred kamerami Sportkluba srečala Gorica in Triglav.

Moštvo iz mesta vrtnic bo, čeprav lestvica kaže drugače, v vlogi favorita. Goričani so v sijajnem nizu štirih zaporednih zmag, ob katerih so prejeli en sam zadetek. Zmage nikakor niso naključje, varovanci Mirana Srebrniča do njih prihajajo na zelo zanesljiv način in so na odlični poti, da se po izpadu v lanski sezoni hitro vrnejo med elito.

Čeprav na prvenstveni razpredelnici za štiri točke zaostajajo za vodilnim Triglavom, je potrebno upoštevati dejstvo, da imajo Goričani zaradi nekaj težav s koronavirusom odigrani dve tekmi manj od Kranjčanov.

Prvi medsebojni obračun teh dveh ekip v letošnji sezoni se je v 1. krogu končal z zmago Triglava (2:1). V Kranju sta se med strelce vpisala Luka Brkić in Tin Matić pri domačih, za Goričane je v izdihljajih srečanja z bele točke zadel Etien Velikonja.

”To bo zelo pomembna tekma. Triglav ne popušča, je zelo čvrsta ekipa. Obeta se nam pravi derbi, na katerega se moramo dobro pripraviti,” v skopi izjavi pred tekmo napoveduje Miran Srebrnič. A od goriške nogometne legende smo vajeni, da raje kot v izjavah govori na oziroma ob igrišču.

Milan Srebrnic si želi Goričane hitro vrniti med slovensko nogometno elito.

Tako Gorica kot Triglav se lahko pohvalita s sijajnimi obrambama, obe ekipi sta v drugi ligi doslej prejeli le sedem zadetkov. Največja nevarnost za vrata Goričanov bo gotovo prvi strelec lige Hrvat Tin Matić, ki se je v tem tekmovalnem obdobju že podpisal pod 11 zadetkov. Tudi Kranjčani so doslej precej rutinirano premagovali tekmece, edini poraz so sredi septembra doživeli proti Dobu. Na zadnjih sedmih tekmah je Triglav prejel en sam zadetek.

Na zadnjih desetih tekmah je Gorica Triglav premagala le dvakrat. V goriškem športnem parku Kranjčanov ni premagala že od oktobra 2017.

“Zavedamo se kakovosti ekipe Nove Gorice, zato smo se nanje dobro pripravili. Fantje so ves teden dobro delali na treningih in se zavedajo pomembnosti tekme. Mislim da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Če bomo maksimalni v stvareh, ki nas krasijo skozi celotno prvenstvo, se nadejam dobrega rezultata,” je pred tekmo dejal Boštjan Miklič, ki kot glavni trener Triglava deluje od začetka letošnjega leta, trenersko kariero pa je začel v mladinskem pogonu ljubljanske Olimpije.

Boštjan Miklič (na sliki povsem levo) je bil pri Olimpiji med drugim pomočnik Roberta Pevnika in Safeta Hadžića.

Derbi druge lige med Gorico in Triglavom, si boste lahko v soboto, 13. novembra, ob 15.30 naprej v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu 2.

Pred nami je torej izjemno zanimiv in izenačen obračun dveh najboljših ekip druge lige. Derbi, ki ga navadno odločajo malenkosti ali individualna kvaliteta. Tekma namreč prinaša tudi srečanje dveh nekdanjih slovenskih reprezentantov. Etien Velikonja bo eden glavnih adutov domačih, na dosedanjih desetih tekmah proti Triglavu je dosegel že šest golov. Na drugi strani velja izpostaviti Dareta Vršiča, ki v svoji karieri nobeni ekipi ni zabil več golov kot ravno Gorici (10).

Komentari

Vaš komentar