Devetnajst lovorik in petnajst let kasneje maha v slovo

Evropa 29. Maj 202217:011 komentar
Foto: Lee Smith - Reuters via Guliverimage

Dolgoletni član Reala je po zmagi v finalu lige prvakov potrdil, da je bila to njegova zadnja sezona pri "belem baletu". Z ekipo iz Madrida je osvojil kar 19 lovorik.

Profesionalno kariero je začel pri Fluminenseju, naslednjih petnajst let pa igral kot nepogrešljivi del leve strani obrambe pri Real Madridu. Govora je seveda o Brazilcu z bujno pričesko, Marcelu (Vieira da Silva Júniorju).

“To je bila moja zadnja tekma v dresu Reala. Čustva, ki me prevevajo, so neopisljiva. Čeprav je bila to zame zadnja tekma, sem presrečen. Danes ni žalosten dan, odhajam pomirjen in hvaležen za vse čarobne noči v dresu tega kluba,” je povedal objokani Marcelo.

Ligo prvakov je Brazilec osvojil kar petkrat, enkrat tudi v vlogi kapetana kraljevega kluba. “Postal sem prvi Brazilec, ki je kot kapetan dvignil ‘uhljati’ pokal za zmago v Ligi prvakov,” je čustven razlagal veteran, ko se je ustavil v mešani coni.

Marcelo je v zadnjih petnajstih letih kot član Reala v statistiko vpisal 545 nastopov, dal 38 golov in dodal 103 podaje. To mu je prineslo kar 19 lovorik. S tem je postal najbolj trofejni nogometaš v zgodovini kluba.

 

Komentari

Vaš komentar