Dinamo razpet med dvema nekdanjima trenerjema Maribora

Nogomet 22. Maj 20229:23 0 komentarjev
Getty Images

V nogometnem Zagrebu je te dni spet veselo. Dinamo je, resda težje od pričakovanj, znova osvojil naslov hrvaških prvakov, za nameček pa včeraj na Maksimiru v večnem derbiju ugnal še večnega rivala Hajduk (3:1). Na tekmi ni manjkalo znanih obrazov, hrvaške medije pa je še posebej zanimal obisk iz Slovenije.

Sportske novosti namreč poročajo o tem, da si je včerajšnjo sklepno prvenstveno tekmo hrvaške nogometne sezone v družbi Saše Gajserja in Sandra Bloudka ogledal Darko Milanič. Nekdanjega stratega Maribora je v Maksimiru pozdravila kar predsednica uprave Dinama Vlatka Peras, kar kaže na to, da obisk Primorca v Zagrebu ni bil zgolj naključje.

Na klopi Dinama sicer v zaključku sezone sedi še en nekdanji trener vijolic Ante Čačić, ki pa naj bi bil zgolj začasna rešitev in naj bi svoje delo na klopi serijskih hrvaških prvakov že zaključil. Hrvaški mediji razmišljajo o tem, da Zagrebčani iščejo trenerja z evropskim življenjepisom, kar Darko Milanič, ki je v preteklosti vodil tudi graški Sturm in Leeds United, z Mariborom pa igral v Ligi prvakov, zagotovo je.

Foto: Jure Banfi

Decembra iz Dinama ni bilo klica

Spomnimo, o morebitni selitvi Primorca v Dinamo se je veliko govorilo že v decembru, ko naj bi se na Maksimir preselila tako Zlatko Zahović, ki je bil kandidat za mesto športnega direktorja, kot tudi Milanič. Takrat je njegov agent Amir Ružnić za Sportklub dejal: “Danes sem prvič slišal za te govorice. Glede na trenerski življenjepis me to, da bi si ga želel tako velik klub, kot je Dinamo, ne bi presenetilo, a moram biti iskren in priznati, da me do tega trenutka iz Dinama ni klical nihče.

Morda pa bo Ružnićev telefon tokrat vendarle zazvonil, Milanič je namreč ostal brez službe pri ciprskem Pafosu, trenerskih ambicij in želje po delu pa mu nikoli ni manjkalo. Dinamo, ki vedno goji resne evropske ambicije, bi bil za 54-letnika zagotovo pravšnji izziv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!