Domžale in Olimpija z novimi močmi v napadu

Nogomet 13. Avg 202211:08 > 12:39 0 komentarjev
Franko Kovačić
Foto: NK Domžale

Nogometnega prvoligaša iz Domžal je okrepil hrvaški krilni napadalec Franko Kovačić, ki je bil nazadnje član nemškega Hoffenheima. Novo moč v napadu so danes predstavili tudi pri Olimpiji.

“Hitro sem sprejel odločitev za prihod v Slovenijo, sedaj pa je na meni, da čim hitreje osvojim zahteve trenerskega štaba in ekipe. Igralci mi veliko pomagajo in to bo zagotovo pospešilo privajanje. Vsak nogometaš si želi pomagati po najboljših močeh, z medsebojno pomočjo pa sem prepričan, da lahko dosežemo zastavljene cilje,” je za spletno stran Domžal povedal 22-letnik.

Kovačić, ki bo ob Kamniški Bistrici nosil številko devet, je nogometno šolanje sprva opravljal v NK Varaždin in NK Bjelovar, kot kadet in mladinec pa je nastopal za HNK Rijeka. Sledil je odhod v Hajduk, kjer je za prvo ekipo vknjižil dvajset nastopov. Leta 2019 je Kovačević odšel na posojo v Rudeš, kmalu za tem pa je postal polnopravni član Hoffenheima. Za B zasedbo nemškega Bundesligaša je nastopil na 12 tekmah.

“Dalj časa smo iskali okrepitev na krilnem položaju in s prihodom Kovačevića je napad sedaj bistveno nevarnejši. Želeli smo se okrepiti premišljeno, zato nismo hiteli. Franko je mladi igralec, ki pa premore kar nekaj izkušenj. Moštvu bo pomagal s svojo hitrostjo in tehničnim znanjem,” je zatrdil športni direktor rumenih Senijad Ibričić.

Z novim napadalcem tudi Olimpija

Novo moč v napadu so danes predstavili tudi pri Olimpiji. Po odhodu Ivana Prtajina, ki ga novi trener Ljubljančanov Albert Riera ni videl več v svojih načrtih, so zmaji v svoje vrste pripeljali 24-letnega Ruia Pedra.

Kot so sporočili iz kluba, je nogometaš, ki lahko igra na več napadalnih položajih, doslej večinoma nastopal v prvi in drugi portugalski ligi, s Portom pa je igral tudi na eni tekmi lige prvakov.

“Navijačem Olimpije lahko obljubim, da bom dal prav vse od sebe na igrišču, da klub doseže zastavljene cilje,” je dejal Portugalec, ki ga bomo lahko na slovenskih zelenicah prvič videli čez teden dni proti Kopru.