Donnarumma najboljši igralec, Ronaldo prvi strelec Eura

Euro 2020 12. Jul 20217:09
Cristiano Ronaldo
Foto: AP Photo/Matthias Schrader, Pool

Vratar italijanske reprezentance Gianluigi Donnarumma je bil izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva. Krono za najboljšega strelca je dobil Cristiano Ronaldo.

Gianluigi Donnarumma je blestel v finalu in je bil zagotovo med najzaslužnejšimi za zmago proti Angliji po boljšem izvajanju najstrožjih kazni. Vratar azzurov je sploh prvi čuvaj mreže, ki se lahko pohvali s takšnim priznanjem.

Za najboljšega igralca obračuna na Wembleyju je bil izbran Leonardo Bonucci, strelec edinega zadetka za naše zahodne sosede.

Donnarumma je poleti zapustil Milan in naj bi v prihodnjih dneh kot prost igralec okrpeil PSG.

CR najboljši strelec

Najboljši strelec Eura je postal Cristiano Ronaldo. Napadalec Juventusa je dosegel pet zadetkov, tri iz najstrožje kazni, ob tem je v 360 minutah na igrišču dodal še štidi podaje.

Pod pet golov se je podpisal tudi Čeh Patrik Schick, vendar na petih tekmah (404 minute), a brez podaje, tako da je nagrado dobil nogometaš, ki je imel na svojem računu vpisanih več podaj.

Ronaldo je bil najboljši strelec Eura že leta 2012, s skupno 14 zadetki pa je tudi najboljši strelec evropskih prvenstev vseh časov.

Po štiri gole so dosegli Karim Benzema, Emil Forsberg, Romelu Lukaku in Harry Kane.

Za najboljšega mladega igralca Eura je bil izbran 18-letni Španec Pedri.

Komentari

Vaš komentar