Dovolj nesreče, čas je za maščevanje in vrnitev v boj za vrh

Nogomet 16. Nov 202119:50 > 20:17

Potem ko je slovenska mlada izbrana vrsta popravila oktobrski spodrsljaj proti Albaniji in se ji v petek oddolžila z visoko zmago, bodo morali varovanci Milenka Ačimovića podobno storiti še proti Češki, če se želijo vrniti v boj za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2023. "Fantje se zavedajo, da se ni treba zadovoljiti z eno dobro tekmo, potrebujemo dve, če želimo iti naprej," je v novi nogometni oddaji Pod prečko na Sportklubu dejal selektor slovenske reprezentance do 21 let. Tekmo z začetkom ob 18. uri si poglejte na programu SK 1, neposredni prenos se sicer začne že 15 minut prej.

Slovenski mladi reprezentanti so z odliko opravili prvo polovico do izpolnitve cilja novembrske reprezentančne akcije, ko so Albanijo nadigrali s 3:0. S tem so izničili oktobrski poraz (2:0) in si priborili tudi boljši medsebojni izkupiček, v primeru izenačenja po številu točk.

Goli s tekme Slovenija – Albanija 3:0:

Šteje le zmaga

Slovenija na 4. mestu za vodilno Češko trenutno zaostaja za pet točk, druga zaporedna zmaga na koprski Bonifiki v nekaj dneh je tako nujna, da ohrani upe na preboj na EP 2023.

“Jaz verjamem, da se jim je zdaj odprlo in nam je vsem lažje. To bo že tretja tekma to leto, jaz sem z njimi igral že na evropskem prvenstvu. Ekipa, ki igra dobro na rezultat, je fizično močna, visoko pritiska in čaka na napake,” je o današnjem tekmecu dejal Milenko Ačimović.

Pogovor z Ačimovićem v oddaji Pod prečko:

Slovenija se je na domačem evropskem prvenstvu s Češko srečala v skupini B in v Celju iztržila edino točko, ko sta se moštvi razšli z 1:1. Gol za Slovenijo je zabil Aljoša Matko, ki se je med strelce vpisal tudi na zadnji tekmi proti Albaniji.

Drugič so se Slovenci in Čehi pomerili septembra, ko je Ačimovićeva četa na uvodu v kvalifikacije padla z 1:0. Češka je zmagoviti gol dosegla šele v 89. minuti.

“Slovenija se je letos proti njim že dvakrat dobro odrezala. Zmanjkalo nam je tudi malo sreče, tako na evropskem prvenstvu kot na Češkem. Imamo še tretjo možnost, da se jim maščujemo za obe tekmi,” je nadaljeval nekdanji članski reprezentant Slovenije.

Vse je odprto

O pomembnosti tretjega letošnjega dvoboja proti Čehom ni potrebno izgubljati besed: “Definitivno. To sem povedal fantom pred tekmo z Albanijo, kaj nam pomenita ti dve tekmi in da nam ostajajo štiri tekme spomladi, ko bo na voljo še 12 točk in bo res vse odprto. Res, da je samo tri dni vmes za regeneracijo, a tega se zavedajo, da se ni treba zadovoljiti z eno dobro tekmo, potrebujemo dve, če želimo iti naprej.”

“Tekma s Češko je za biti ali ne biti, moramo iti na zmago,” je sporočilo selektorja razumel vezist Celja Tamar Svetlin, medtem ko je nekdanji član kluba ob Savinji in zdajšnji branilec Khimkija Dušan Stojinović dodal: “Po veliki točki proti Angliji si ne bi smeli privoščiti izgubiti tekme v Albaniji. Te tri točke so pomembne, ostali smo v igri, upam, da bomo obdržali to konstanto za tekmo proti Češki.”

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023:

Skupina B, 6. krog:

Torek, 16. novembra:
18.00 Slovenija – Češka (na SK 1)
19.00 Kosovo – Albanija

Na prvenstvo se neposredno uvrsti zmagovalec skupine, drugouvrščeni gre v dodatne kvalifikacije.

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore