Psihološka bariera je razbita, prvi del naloge opravljen

Nogomet 13. Nov 202111:34 > 19:02 0 komentarjev
Foto: NZS

Da ima slovenska mlada reprezentanca voljo, kakovosti in popolno predanost državnemu grbu, smo se lahko prepričali že v oktobru, ko so varovanci Milenka Ačimovića izvlekli točko proti Angležem. Ko ima še predrznost, čvrstost, samozavest ter neizmerno željo po dobrem rezultatu, je naše mladeniče res užitek gledati. In včeraj pozno popoldan oziroma zvečer smo na tekmi med Slovenijo in Albanijo v Kopru zagotovo uživali.

V nogometu je najbolj pomemben rezultat. Umetniški vtis, sploh na kvalifikacijskih tekmah za velika tekmovanja, šteje zelo malo. A nekako se v slovenski nogometni javnosti nismo mogli znebiti občutka, da bi si slovenska mlada reprezentanca po odigranih štirih tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zaslužila več kot štiri točke.

Šepala je realizacija, poleg tega pa so prišla slabša obdobja na tekmi, ki so nas stala točk. Ampak zavedamo se, da ni še nič izgubljeno, če danes pridemo do treh točk, se znova približamo ekipam, ki so pred nami,” je pred včerajšnjo tekmo z Albanijo razmišljal selektor Milenko Ačimović.

Kaj je Milenko Ačimović za Sportklub povedal pred tekmo z Albanijo

In ravno ta scenarij se je uresničil. Začetek tekme je bil sicer kot iz nočne more, a je Ernest Muçi k sreči že v tretji minuti zapravil najstrožjo kazen. V nadaljevanju tekme so Slovenci dodali tisto, kar smo pogrešali na gostovanju na Češkem in v Albaniji. Bili so predrzni, konkretni in zelo zbrani v obrambi.

Blestela je naveza Aljoša Matko – David Flakus Bosilj, Žan Trontelj je še enkrat več dokazal, da imajo njegovi predložki oči, svoje je dodal tudi vsega 18-letni Martin Turk, ki opozarja, da ima morda Slovenija na obzorju nov velik, velik vratarski talent.

“Tekma je bila s psihološkega vidika zelo težka. To so mladi fantje, ki začenjajo reprezentančno kariero in poraz v Albaniji jih je precej prizadel. Ampak skozi pogovor, analizo in treninge smo se na to tekmo dobro pripravili, fantje so, kljub temu da so Albanci še enkrat dokazali, da so odlična reprezentanca, pokazali karakter in zasluženo zmagali,” je svoje varovance pohvalil Milenko Ačimović.

Slovenski selektor po zmagi mlade reprezentance proti Albaniji

Položaj Slovenije na lestvici je zdaj precej boljši. Izgubljene točke iz Elbasana seveda manjkajo, ampak če Ačimovićevi fantje v torek v Kopru ponovijo včerajšnji večer in premagajo Češko, bo upanje na drugo zaporedno udeležbo na evropskem prvenstvu mladih reprezentanc še kako živo.

A dejstvo je, da je Češka še za odtenek boljša reprezentanca od Albanije, v teh kvalifikacijah so Čehi izgubili le s superiornimi Angleži, na preostalih štirih tekmah sploh niso prejeli zadetka. Toda Slovenci so že dokazali, da se s to češko generacijo lahko kosajo, zdaj pa bo potrebno Čehe končno tudi premagati. Glede na videno včeraj, smo lahko pred prihajajočo zelo pomembno tekmo še kako optimistični.

Standings provided by SofaScore LiveScore