Dragulj Reala od begunskega taborišča do prestopa iz sanj

La liga 8. Sep 202119:55
Eduardo Camavinga v belem dresu s številko 25. Foto: Real Madrid CF.

Eduardo Camavinga je polnopravni član Real Madrida postal na zadnji dan prestopnega roka. Dober teden po prestopu iz Rennesa, ki je s prodajo 18-letnega vezista zaslužil 31 milijonov evrov, je bil v Madridu uradno predstavljen kot novi galaktik.

“Prišel sem, da se učim. Nato moram trenerju pokazati, da sem pripravljen na igro, trdo garati in igrati kar se da veliko minut,” je po prestopu v Madrid skromen Francoz rojen v Angoli.

Real se je vso poletje trudil zbirati sredstva za megalomansko ponudbo za Kyliana Mbappeja. Potem ko je PSG odbil še zadnji “napad” Madridčanov, so iz francoske Ligue 1 pripeljali Eduarda Camavingo.

Osnovna odškodnina znaša 31 milijonov evrov, a lahko z dodatki naraste na okroglih 40. “Glavni razlog, da sem podpisal za Real, je užitek, ki ga bom dobil ob igranju za ta klub in da sem uresničil svoje sanje. Od vseh izjemnih soigralcev se bom lahko ogromno naučil,” je v Madridu, kamor je ob koncu reprezentančne akcije, je namreč tudi že članski francoski reprezentant, priletel z zasebnim letalom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eduardo Celmi Camavinga (@camavinga)

Najbolj se veseli igranja ob Karimu Benzemaju: “Benzema je idol Francozov. Dober je z mladimi, kot lahko vidimo na primeru Viniciusa. Pomagal mi bo tudi zato, ker je Francoz.”

Camavinga je bil rojen v begunskem taborišču v Micongu leta 2002 staršema iz Konga, ki sta prebežala iz Kinšase. Ima kar pet bratov in sester, v Francijo pa je prišel pri dveh letih starosti. “Izkušnja, da sem zbežal iz vojne, me je ojačala. Veliko mi je pomagala tudi družina. Ko igram, igram za njo,” je ob sanjskem prestopu še povedal najstnik.

Komentari

Vaš komentar