Drakonska kazen srboritemu predsedniku za napad na sodnika

Nogomet 14. Dec 202322:12 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Turška nogometna zveza (TFF) je nekdanjemu predsedniku Ankaragücüja Faruku Koci zaradi napada na sodnika naložila dosmrtno prepoved delovanja v nogometu, poroča angleški Sky Sports. Ta se opira na izjavo za javnost TFF, ki je obenem klubu naložila še 63.000 evrov kazni ter pet domačih tekem brez obiska navijačev.

V torek je zveza za nedoločen čas zaustavila državno prvenstvo v vseh ligah, potem ko je na ponedeljkovi tekmi državnega prvenstva med Ankaragücüjem in Rizesporjem prišlo do nasilnega napada na 37-letnega sodnika Halila Umuta Melerja. Ta je moral pomoč poiskati v bolnišnici.

V sredo je TFF sporočil, da se bo nogomet v vseh ligah nadaljeval že prihodnji teden. V Turčiji so morali tako preložiti le 16. krog državne superlige.

Glavnega sodnika je po koncu ponedeljkove tekme proti Rizesporju (1:1) obkrožilo več ljudi, ga napadlo, vključno s tedaj še predsednikom Ankaragücüja, Koco. Na posnetkih je videti, kako Koca s pestjo udari sodnika v obraz. Meler se je zgrudil na tla, medtem ko so ga drugi brcali.

Po poročanju državne tiskovne agencije Anadolu so policisti kmalu po incidentu aretirali Koco in še dva osumljenca. Koca je nato zvečer odstopil z mesta predsednika tega prvoligaša in se opravičil za svoja dejanja.

Po napadu na sodnika so se zvrstili številni mednarodni odzivi, incident sta obsodili tudi obe krovni nogometni zvezi, mednarodna Fifa in evropska Uefa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!