Dušan Kosić: Mislil sem, da se bomo borili za vrh

Nogomet 2. Okt 202217:11 0 komentarjev
Dušan Kosić je pričakoval povsem drugačno sezono Tabora. FOTO: Aleš Fevžer.

"Morda je bila to naša najboljša tekma sezone, a smo na koncu spet izgubili," je po porazu z 0:2 v Stožicah, že tretjem prvenstvenem v nizu, povedal Dušan Kosić, ki tudi po 11. krogu Prve lige Telemach s Taborom ostaja na zadnjem mestu lestvice. "Pred začetkom sezone sem mislil, da bomo pri vrhu," je nezadovoljen Ljubljančan na klopi sežanskega prvoligaša.

“Ni lepo. Bolje je zmagati, kot je zmagala Olimpija. Želeli smo biti konkurenčni in smo tudi bili. Morda je bila to naša najboljša tekma sezone. Vedeli smo, da Olimpija v obrambi dopušča veliko priložnosti. Prepričani smo bili, da bomo imeli priložnosti. Imeli smo jih precej, lepo izdelanih, a na žalost neizkoriščenih,” je po tekmi v Stožicah, v katerih je bil Tabor sploh v prvem delu prvega polčasa, ko je tudi dvakrat stresel okvir vrat Olimpije, govoril Dušan Kosić.

“V obrambi smo prvi prvem golu zamudili, Olimpija je to izkoristila. Pri drugem zadetku smo bili nezbrani. Glede discipline in homogenosti v ekipi je bila to morda naša najboljša tekma. Na tem bomo gradili. Žal mi je predvsem zaradi fantov, saj se mi zdi, da bi si zaslužili več,” je nadaljeval trener Tabora, ki je po enajstih odigranih tekmah nove sezone z zgolj sedmimi točkami povsem na dnu lestvice. Sobotni poraz je bil četrti v zadnjih petih tekmah, ki jih je odigral. Na novo zmago čaka že dolgih sedem tekem. Nazadnje so Sežančani zmagali v začetku avgusta, ko so doma z 1:0 odpravili Celjane. To je tudi njihova edina zmaga, ki so jo dosegli do zdaj.

Ne bo pljuval po trenerju, ampak ..

“Če vprašate mene, se za obstanek sploh nisem želel boriti. Mislil sem, da bomo pod vrhom. Če analiziramo naše tekme, nas je nadigral samo Bravo. Pa tudi tista tekma bi se lahko razpletla drugače. Smo disciplinirani, tudi fantje so fizično dobri. Ne bom pljuval po trenerju, ampak morda tudi on ne izbira prave taktike,” je o rezultatski krizi povedal Ljubljančan, ki je le dve leti nazaj Celju prinesel zgodovinski naslov prvaka. V Sežani trenutno deluje v povsem drugačnih okoliščinah. Bori se za obstanek.

“Vztrajamo na tej poti, iščemo rešitve. Zbrali smo se pred sezono, na začetku je bilo tukaj le pet, šest fantov. Če gledam s tega vidika, potem nismo uspešni. Na žalost nas javnost ocenjuje na podlagi rezultatov, ne pa vsebine. Olimpija lahko reče, da je danes zmagala s pol moči. Vprašanje pa je, kaj bi se dogajalo, če bi mi zabili prvi gol,” je povedal.

Trener Tabora med tekmo v Stožicah. FOTO: Aleš Fevžer.

Za svojo službo se ne boji

Kljub skorajda dvomesečnemu nizu brez zmage na stadionu Rajka Štolfa še ni prižgan rdeč alarm. Zaupanje vodstva kluba, kot pravi, še ima. “Nobenemu športniku ni lahko, ko izgublja in se vrti v krogu. Iščemo rešitve. V klubu imamo dobre odnose, to ponavljamo že eno leto. Ko ni rezultatov, je, karkoli poveš, narobe. Ko jih imaš, je vsaka tvoja beseda znanstvena fantastika. Borimo se s težavami, kot se lahko. Smo spoštljivi eden do drugega. Iščemo okrepitve, trudimo se, a nam malo zmanjka. Ne vem, zakaj nas malce ne povoha tudi sreča. Ni enostavno, ko gre vse navzdol. Toda ne dogaja se nam prvič. Že nekaj časa je tako. Za zdaj imam v vrhu kluba še vedno podporo,” se je po porazu proti Olimpiji razgovoril vedno gostobesedni 51-letni trener.

Iščejo Benjamina Šeška

“Tudi jaz v teh fantih vidim kakovost. Če ne bi bilo tako, bi odšel. Je pa res, da tekme minevajo, mi pa se nimamo česa oprijeti. Kar se tiče rezultatov, je slabo. Kar se tiče odnosa, nimam fantom očitati ničesar. To so nogometaši, ki so igrali na nižji ravni in se še privajajo na prvoligaško tekmovanje. V napadu so dobri, fizično in taktično pa so še vedno podhranjeni. Imamo mlade fante, ki se razvijajo. Lažje bi jim bilo, če bi imeli rezultate, a morda bomo vsi skupaj iz tega prišli močnejši, če nam uspe,” je še dejal in za konec nekaj besed namenil svojim nogometašem, med katerimi ne manjka tujcev, kar je še ena težava, s katero se mora spopadati.

“To je velika težava, ampak gre za skromne fante, ki so igrali na nižji ravni in se zdaj želijo izkazati. V fazi napada imajo kakovost, v obrambi pa še niso igrali resnega nogometa. Preden bodo to dojeli, bo minilo nekaj časa. Težko je tudi starejšim, da jim to dopovejo. To je proces. Naša želja je, da se pojavi kdo, ki bo opozoril nase in ga bo vzel večji klub. Iščemo enega Benjamina Šeška. Verjamem pa v fante, ki jih imam, a ne vem, kdaj se bomo iz te krize nekako izkopali. Zagotovo bom izgubil še kak las, osivel,” je v svojem slogu zaključil sicer sproščeno druženje s predstavniki sedme sile po tekmi v Stožicah, kjer je kot trener že deloval. Od oktobra 2010 do decembra 2011 je bil trener Olimpije.

Vrhunci tekme v Stožicah:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!