Riera: Ne vem, zakaj bi se mi morali navijači opravičiti

Nogomet 2. Okt 202211:03
Albert Riera nadaljuje z odličnimi rezultati. FOTO: Aleš Fevžer.

Albert Riera je bil po novi, deseti zmagi na enajstih tekmah, kolikor jih je Olimpija pod njegovim vodstvom v prvenstvu odigrala, kljub slabši igri njegove ekipe zadovoljen. "Na koncu so pomembne le tri točke," je dejal Španec.

“V tej sobi se poznamo že zelo dobro,” je v smehu povedal najprej, ko je vstopil v prostor, v katerem po tekmah Olimpije potekajo novinarske konference. Ciljal je na tistih nekaj novinarjev, ki v tej sezoni redno spremljamo Olimpijo, in v sobo prinesel nekaj smeha. Potem je začel s komentarjem tekme.

“Tri točke. Te so najbolj pomembne. Ni važno, proti komu igraš, prvemu ali zadnjemu na lestvici. Vedno je tako. Po reprezentančnih premorih se pogosto dogaja, da si prepočasen. Tako je bilo, tudi ko sem še igral. Zgodilo se je tudi zdaj,” je Albert Riera našel razloge za slab prvi del prvega polčasa, v katerem je Tabor močno prevladoval in dvakrat stresel tudi okvir vrat domače ekipe.

“Ne morem se spomniti, kdaj smo v tej sezoni odigrali slabo tekmo. Morda le na prvi tekmi v Sežani, ko je bilo 40 stopinj Celzija. Normalno je, da nisi vedno najboljši, ampak takoj podpišem, da bomo na vsaki tekmi slabi, pa bomo še naprej zmagovali. Bilo je nekaj stvari, ki jih bomo morali popraviti, a sem z odnosom, ki so ga pokazali igralci, zadovoljen tudi danes. Spet smo igrali proti petim branilcem, kar na naših tekmah postaja že navada. Na to se bomo morali navaditi in se skušati izboljšati,” se je razgovoril Španec, ki je trenutno prepričljivo vodilni.

Po enajstih odigranih tekmah ima njegova ekipa 30 točk, izgubila je le tri. Precej dobro nadaljevanje sezone po začetku, ki ni obetal. Spomnimo, v začetku julija smo v istem prostoru spremljali pravcato dramo. Ob njegovi predstavitvi so ga člani navijaške skupine Green Dragons – jezni sicer niso bili nanj, ampak na predsednika Adama Deliusa – z novinarske konference spodili, a jim tega tudi danes ne zamer.

“Ne. Zakaj bi se mi morali opravičiti? Ni nobene potrebe. Jasno je, da klub in navijači potrebujemo eden drugega. Mi potrebujemo podporo, igralci pa sploh. Če imajo radi klub, potem nas morajo navijači podpirati. Ko sem igral nogomet, mi je navijaška podpora pomenila veliko. Kar se je zgodilo pred tremi meseci, je normalno. Ko stvari niso dobre, navijači protestirajo. Ko so dobre, so veseli. Tako je povsod. Zato se en pritožujem in niti od navijačev ničesar ne pričakujem,” je o tem povedal trener Olimpije.

“Rekel sem že, da sem tukaj predvsem zaradi tega, da zmagujem. To je najpomembnejše. Preostale zadeve me ne zanimajo. Kar se dogaja nad mano, ni moja stvar. Vplivam lahko samo na to, da ekipa dela dobro, da smo profesionalci in da iz fantov izvlečem maksimum. Ostalo me ne zanima,” je nadaljeval.

FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je še govoril Albert Riera?

O slabem uvodnem delu tekme:
“Prepozni smo bili, zamujali smo v obrambi, v napadu. To je to. Včasih se zgodi. Ne pritožujem se zaradi odnosa, ta je bil dober. Fantje so si želeli. Iz nekega razloga jim na začetku tekme ni šlo. Nasprotnik je bil hitrejši od nas. Tudi nasprotnike je treba omeniti. Pogosto počnejo dobre stvari.”

O dveh golih Ruija Pedra:

“Zaradi tega smo ga pripeljali. Da nam pomaga, zabija gole. Enkrat ga da Mustafa Nukić, drugič Svit Sešlar in tako naprej. To so igralci, ki so zadolženi za gole. Vsaka tekma je drugačna, na vsaki imamo druge strelce, kar je super za nas. Imamo več igralcev, ki lahko zabijajo in igrajo na različnih mestih v ekipi.”

O tem, zakaj je Timi Max Elšnik tekmo začel na klopi:
“Ne bom razkril. Tudi njemu nisem. Igralci me, ko igrajo od prve minute, ne sprašujejo, zakaj so igrali. Zato jim niti ne razlagam, zakaj niso igrali. Imam svoje razloge, a jih bom zadržal zase.”

Rui Pedro je v šestih tekmah dosegel štiri gole in zbral tri asistence. FOTO: Guliverimages.

O revialni tekmi, ki jo je med tednom odigral za Liverpool:
“Lepo je bilo. Zanimivo, tudi jaz sem v igro vstopil kot menjava, a se nisem pritoževal. (smeh) Za nami je super teden. Potrebovali smo počitek. Dva meseca smo bili nenehno skupaj. Spočili smo se fizično in tudi psihično, kar je morda še bolj pomembno. Zdaj smo spet tukaj in gremo naprej.”

O dobri predstavi vratarja Denisa Pintola:
“Danes bomo govorili o njem, ker ni prejel gola, ampak on je bil na isti ravni že na prejšnjih tekmah. Nihče ne more reči, da smo kak gol dobili zaradi njega, čeprav smo jih na zadnjih štirih tekmah prejeli kar devet. Danes je igral isto, kot je igral do zdaj. Dobro je, da imamo dva vratarja. Vidovšek je že prej pokazal, kaj zna. Zdaj smo dobili potrditev, da lahko računamo tudi na Pintola, ki si je to zaslužil. Fantastičen je.”

O tem, kdaj se bo vrnil Matevž Vidovšek:
“Odvisno bo predvsem od njega. Ko mi bo povedal, da je nared in lahko stoodstotno brani, bo nazaj. Pintol dela dobro, zelo sem zadovoljen z njim, a iskreno povedano, tega se zaveda tudi Denis, Vidovšek je naš prvi vratar. Ko bo pripravljen, se bo vrnil na gol.”

Zadetka Olimpije:

1:0:

2:0:

Komentari

Vaš komentar