Elitni hrvaški sodnik odstranjen zaradi slabših predstav

Nogomet 22. Feb 20238:55 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V hrvaškem nogometu odmeva včerajšnja odločitev komisije hrvaških nogometnih sodnikov, ki je zaradi slabših predstav z elitne liste sodnikov umaknila Anteja Čuljka.

31-letni hrvaški sodnik Ante Čuljak v prvi ligi debitiral oktobra 2018, v tej sezoni pa je v ligi SuperSport HNL odsodil sedem tekem. Nazadnje je bil na delu minuli konec tedna, ko je delil pravico na tekmi med Istro in Osijekom (1:0). A po mnenju strokovne komisije so bile njegove zadnje predstave vse prej kot dobre. Čuljak se tako sooča s hudo kaznijo in izpadom iz elitnega seznama hrvaških sodnikov.

“Komisija nogometnih sodnikov HNS je sprejela odličitev, da se Ante Čuljak iz elitne skupine sodnikov premesti v prvo skupino. Odločitev je padla zaradi kontinuiranega slabšega sojenja sodnika, ki ni na nivoju prve hrvaške lige,” so sporočili iz Hrvaške nogometne zveze.

“Hkrati pozivamo nogometne akterje, da se zadržijo javnih kritik hrvaških sodnikov. Komisija HNS je neodvisna komisija, ki težke odločitve sprejema izključno v luči razvoja sodniške stroke in posledično razvoja hrvaškega nogometa. Pokazali smo, da smo pripravljeni na sprejemanje takšnih odločitev v dobro našega nogometa,” še dodajajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!