Elsner po dolgem času zmagal, njegova služba je ogrožena

Nogomet 2. Mar. 202221:04 > 21:08
Delite:
Bo Luki Elsnerju po težko pričakovani zmagi šlo na bolje? FOTO: Guliverimages.

Luka Elsner je v 19. krogu elitne belgijske nogometne lige s Standarom Liegom z 1:0 premagal Beerschot in po dolgem času prišel do zmage. Po slabem nizu rezultatov je bilo v zadnjem času slišati, da je njegova trenerska služba ogrožena.

Luki Elsnerju, ki je oktobra lani nekoliko presenetljivo sedel na klop Standarda iz Liega, v zadnjem času na klopi desetkratnega belgijskega prvaka ni šlo najbolje. Letos je v osmih tekmah do današnje zmagal le enkrat, v tem času pa doživel štiri poraze.

Na novo zmago je čakal pet tekem oziroma več kot mesec dni, zato ne preseneča, da so se v Belgiji pojavljale govorice o njegovem odhodu.

Zdaj je z 1:0 premagal Beerschot, toda minimalna zmaga nad klubom, ki je prikovan na zadnje mesto prvenstvene lestvice, zagotovo ne bo prinesla takojšnjega miru.

Standard, ki na nov naslov čaka od leta 2009, v prejšnji sezoni pa je bil šesti, je trenutno na 14. mestu prve belgijske lige, v kateri nastopa 18 klubov.

Vodilni prvoligaš je klub, ki ga je Elsner vodil v drugi ligi

Zanimivo, na vrhu je z veliko prednostjo Elsnerjev nekdanji klub, novinec med prvoligaši Royale Union Saint Gilloise, ki ga je nekdanji trener Domžal in Olimpije vodil v drugi ligi.

Potem se mu je odprla pot v prvo francosko ligo, v kateri je bil dobro leto trener Amiensa. Lani je sedel na klopi belgijskega prvoligaša Kortrijka, od tam pa ga je pot vodila na zdajšnje delovno mesto.

Pri Standardu Elsnerju ne gre najbolje. Po dobrem začetku in šestih tekmah brez poraza, je njegova ekipa padla v negativen niz.

Do zdaj je na 22 tekmah Elsner zbral šest zmag, sedem remijev in devet porazov.

Komentari

Vaš komentar