Elsner že pri številki 21, odlično gre tudi Šimundži

Nogomet 11. Feb 202323:14 0 komentarjev
Luka Elsner. FOTO: Guliverimages.

Luka Elsner se z Le Havrom neporažen vrača tudi z gostovanja pri najbližjem zasledovalcu v francoski drugi ligi in je na dobri poti, da klub po 20 letih vrne med prvoligaše. Odlično gre v bolgarski prvi ligi na poti do nove lovorike tudi Anteju Šimundži z Ludogorcem, ki je tokrat spet zmagal.

Za Le Havrom je zahtevno gostovanje pri drugouvrščenem Sochauxu, na katerem je remiziral z 1:1 in niz neporaženosti podaljšal že na 21 tekem, ob tem pa ohranil visoko prednost osmih točk na vrhu lestvice.

Spodbudno za ekipo Luke Elsnerja je tudi to, da je drugi najbližji zasledovalec Bordeaux v 23. krogu izgubil, kar pomeni, da ima Le Havre zdaj pred njim devet točk prednosti, kar je pomembno zaradi tega, ker se med prvoligaše uvrstita prva dva kluba. Le Havre je bil v elitni ligue 1 nazadnje v sezoni 2002/03.

Ante Šimundža lovi tretjo bolgarsko lovoriko

Drugi slovenski trener na klopi uglednega kluba v tujini Ante Šimundža je z Ludogorcem v 19. krogu prve bolgarske lige zmagal z 2:1 v gosteh pri Spartaku Varni. Tudi njegov klub že nekaj časa ni izgubil, v prvenstvu zdaj ta niz traja devet tekem.

Mariborčan, ki je naslove osvajal že z Mariborom in Muro, je na dobri poti, da še drugič v dveh letih postane prvak. Ludogorec je trenutno vodilni z dvema točkama prednosti pred sofijskim CSKA.

Šimundža je v igri za lovoriko sicer tudi v pokalu, četrtfinalna tekma ga v začetku aprila čaka prav proti tokratnemu nasprotniku Spartaku Varni. Že v četrtek bo Ludogorec aktiven tudi v Evropi, čaka ga prva tekma izločilnih delov evropske konferenčne lige proti belgijskemu Anderlechtu, ki si jo je zagotovil, potem ko je v skupini evropske lige skupaj z Betisom in Romo zasedel tretje mesto.

Ludogorec je do lovorike v tej sezoni sicer že prišel, osvojil je bolgarski superpokal.