Premešana postava Slovenije s Cipra praznih rok

Euro 9. Sep 201820:30 > 20:50
Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca je na Cipru v 2. krogu Lige narodov (Skupina 3, Divizija C) v zelo spremenjeni postavi prišla do točke.

Slovenci so tekmo začeli s kar petimi različnimi igralci, ki so odprli četrtkovo tekmo v Stožicah proti Bolgariji. Tako se je v osrednji obrambni vrsti namesto Aljaža Strune znašel Miha Blažič, namesto Nejca Skubica je desno zadaj štartal Petar Stojanović, potem sta namesto Kevina Kampla in Reneja Krhina v zvezni vrsti dobila priložnost Domen Črnigoj ter Amir Dervišević, v napadu pa je namesto Andraža Šporarja tekmo otvoril Robert Berić.

Da tudi na Cipru vlada zelo mlačna “ljubezen” do državne izbrane vrste, potrjuje obisk – na stadion v nikoziji je prišlo tekmo pospremit le nekje med 500 in 700 gledalcev.

Domači so tekmo odprli bolje in si že do 3. minute priigrali tri strele v okvir vrat. Za enega je poskrbela “kriminalna” napaka Stojanovića, ki je žogo želel spraviti do Vida Belca, poslal pa jo je naravnost na nogo napadalcu, Grigorisu Kastanosu. K sreči je bil naš čuvaj mreže zbran in strel ubranil.

V prvih dvajsetih minutah si slovenska reprezentanca ni priigrala resnih priložnosti za zedetek, Ciprčani so prevladovali in imeli žogo več v svojih nogah, a niti oni blizu zadetka niso prišli.

Proti koncu prvega dela končno nekoliko bolj podjetna igra fantov v belih dresih. Najprej je v 37. minuti s strelom z roba kazenskega prostora kakšen meter čez gol meril Miha Zajc, minuto kasneje pa je Slovenija prišla do prvega kota, po katerem je sledila lepa kombinacija Derviševića in Benjamina Verbića, a je slednji preveč kompliciral in ostalo je pri 0:0.

V 41. minuti je v kazenski prostor hitro prodrl Zajc, žogo želel podati v sredino proti Verbiču, a mu je nasprotnikov branilec zadnji “pas” onemogočil. Sledil je hiter protinapad, ki ga je s prekrškom zadušil Blažič in si prislužil prvi rumeni karton na srečanju.

 Niti v drugem polčasu podoba slovenske izbrane vrste na igrišču ni preveč obetala, sproščenost na klop Tomaža Kavčiča in njegovih izbrancev pa je v 55. minuti prinesel prvi zadetek na srečanju.

Bojan Jokić je pobegnil po levi strani, v kazenski prostor poslal natančen predložek, svojega čuvaja pa je preskočil Krčan, Robert Berić ter žogo pospravil v mrežo. Za člana Saint-Etienna je to drugi zadetek v dresu članske reprezentance.

 Prednost je zdržala do 69. minute, ko so domači izvedli lepo dvojno podajo, žoga je prišla do osamljenega Pierosa Sotiriouja, ki je žogo le plasiral v daljši kot vrat Belca.

Tako kot v zadnjih 44 tekmah, Slovenija tudi tokrat ob prejetem zadetku ni uspela priti do zmage…ta serija se vleče že kar pet dolgih let, a še huje ob vsem skupaj je to, da tokrat predstava ni bila dovolj niti za točko. 

Slovenijo je v 89. minuti šokiral avtogol Petra Stojanovića, kar pomeni da po dveh krogih Lige narodov četa Tomaža Kavčiča ostaja brez točk. Je bila to že njegova zadnja tekma, ki jo je vodil kot selektor?