Anglija nadaljuje v Ligi narodov, Hrvaška pa v Ligi B

Euro 18. Nov 201814:55 > 16:52
Matthias Hangst/Getty Images

Nogometna reprezentanca Anglije je osvojila prvo mesto v skupini 4 Lige A in se uvrstila v polfinale Lige narodov.

Anglija je do uspeha prišla z zmago proti Hrvaški. Na Wembleyu so poskrbeli za preobrat po zaostanku na 2:1 na tekmi, ki je neposredno odločala o osvojitvi prvega mesta in izpadu v Ligo B.

Hrvaška bo čez dve leti na drugem turnirju Lige narodov tekmovala v nižjem kakovostnem razredu.

Anglija se je pridružila Portugalski, ki si je prva zagotovila mesto v polfinalu, Hrvaška, Nemčija, Poljska in Islandija pa se že gotovo selijo v Ligo B.

Domači so odločno vzeli pobudo, a so takoj naleteli na trdno hrvaško obrambo. Prvo lepšo priložnost pa je v 16. minuti zapravil Harry Kane. Hrvati so že v 26. minuti soočili s pravo težavo, ko se je poškodoval Šime Vrsaljko. Zamenjal ga je Antonio Milić. V nadaljevanju so gostje uspeli razviti svojo igro in uspešno odbijati angleške napade. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

Ob začetku drugega polčasa je Zlatko Dalić v igro poslal najmlajšega igralca reprezentance Brekala, ki je zamenjal Rebića. Angleži so nadaljevali v ritmu iz prvih 45 minut, po domačih napadih je bil najnevarnejši Rashford. ‘Vatreni’ so potrpežljivo čakali svojo priliko in jo dočakali v 57. minuti. Kramarić je preigral celo obrambno vrsto domačih za vodstvo Hrvaške z 1:0 v Londonu. To je bil šele drugi udarec Hrvatom v okvir vrat.

https://twitter.com/CroatianSoccer/status/1064176199042101249

Tudi v nadaljevanju so gosti prevzeli iniciativo. Nizali so priložnosti, a do spremembe rezultata ni prišlo. Kmalu so se v igro vrnili domači. Kane je poskusil s strelom na gol, žogo je odbil vratar Kalinić, Lingard je pa odbitek pospravil v mrežo za izenačenje v 78.minuti.

Angleži so iskali še drugi zadetek, ki so ga nujno potrebovali za zmago in obstanek v elitnem krogu, še naprej so grozili proti hrvaškim vratom. Uspelo je Kanu v 85. minuti, ki je tako Angleže popeljal v vodstvo z 2:1 in dosegel svoj prvi zadetek v reprezentančnem dresu po sedmih tekmah posta.

Gol napadalca Tottenhama je Angliji prinesel 1. mesto v skupini in jo poslal v polfinale.