Švicarji po norem preobratu v polfinale

Euro 18. Nov 201822:31 > 22:39
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nogometaši Švice bodo igrali v končnici Lige narodov po tem, ko so na zadnji tekmi skupinskega dela premagali Belgijo na svojem terenu po velikem preobratu iz 0:2 na 5:2. in se povzpeli na prvo mesto v skupini A2.

Švicarji in Belgijci zaključujejo skupinski del Lige narodov s po devetimi točkami, a ekipa Vladimirja Petkovića ima boljši medsebojni rezultat, zato se bodo pomerili za lovoriko.

Na zadnjem mesetu je Islandija brez točk.

Tekmo so v Luzernu bolje začeli gostje, ki so po 17. minutah vodili z 2:0. Strelec obeh zadetkov je bil Thorgan Hazard. Igralec Monchengladbacha je v 2. minuti izkoristil veliko napako Elvedija in premagal Sommerja,  v 17. minuti pa je sprožil fantastičen udarec z roba kazenskega prostora v oddaljenejši kot gola.

A slavje Belgijcev ni trajalo dolgo. Švica je do polčasa prišla do ipreobrata. Rodriguez je znižal na 1:2 v 26. minuti iz 11m, nadaljeval je Haris Seferović z goloma v 31. in 44. minuti.

Napadalec Benfice je dopolnil hat-trick z golom v 84. minuti, še prej pa je Elvedi popravil napako ob golu Hazarda in v 62. minuti sam zatresel gostujočo mrežo.

Ostali rezultati:

Liga B: Severna Irska – Avstrija (1:2)

Liga C: Grčija – Estonija (0:1)

Madžarska – Finska (2:0)

Liga D: Moldavija – Luksemburg (1:1)

San Marino – Belorusija (0:2)