Scenarij se ponavlja: Slovenija do remija

Euro 24. Mar 201922:23 > 22:44
Ekipa24.si

Tudi na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo Slovenija po boljši igri ni uspela priti do zmage. Po remiju v Haifi z Izraelom (1:1) so z enakim rezultatom zapustili Stožice, čeprav z boljšo, nevarnejšo in kakovostnejšo igro.

Vir: Nzs

 9872 gledalcev si je v Stožicah ogledalo drugo tekmo kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2020 med Slovenijo in Severno Makedonijo.

Prvi so do priložnosti prišli Slovenci, ko je v 8. minuti nevarno meril Andraž Šporar. Miha Zajc je s prostega strela poskušal ukaniti makedonskega vratarja Stoleja Dimistrevskega, ki pa je bil na mestu. V 34. minuti pa je slovenska prevlada na terenu obrodila. Šporar je potegnil po desni, podal v sredino, kjer je zaključni del z odliko opravil Zajc. Z glavo je z bližine matiral Dimistrevskega za vodstvo Slovenije z 1:0. Na drugi strani so Makendonci polčas končali brez enega samega strela na vrata Jana Oblaka.

Po žaromete se je nastavil še španski sodnik Estrada Fernandez, ki je v prvem delu tekme pokazal kar pet rumenih kartonov: Bejtulaju, Nestorovskemu, Musilu in Balaszu pri gostih, pri domačih pa je porumenel Josip Iličić.

V nadaljevanju se je ponovila zgodba iz Izraela. Nasprotniki so po sproščenosti ob začetku drugega polčasa domačih hitro izenačili. V 47. minuti je z desne meril Enis Bardhi in bil uspešen za 1:1.

Blizu ponovnemu vodstvu so bili izbranci Matjaža Keka v 55. minuti, ko sta na isti način, kot pri prvem zadetku, poskusila Šporar in Zajc, a tokrat so bolje posredovali makedonski branilci. Ni uspelo niti akciji med Kurtićem in Iličićem. Sicer so nasprotniki večkrat zapretili na domača vrata, a Slovenci so bili tisti, ki so pritiskali v zadnjih minutah, bili nevarnejši, močnejši, a so ostali brez nagrade. Izraelci so imeli v 86. minuti na voljo prosti strel z ugodnega položaja, ki pa ga Bardhi ni izkoristil. Nato so se Makedonci spet povlekli v obrambo in tam kampirali do konca, domačim pa ni uspelo izvleči več od točke.

Ponovil se je scenarij iz prve tekme v Izraelu, tako je Matjaž Kek svoj drugi mandat začel z dvema remijema. Naslednjič se bo reprezentanca spet zbrala junija, ko jo najprej čaka tekma z Avstrijo v okviru 3. kroga kvalifikacij za EP, nato še z Latvijo.

V skupini G je Slovenija na 4. mestu z 2 točkama po 2 odigranih tekmah. Na prvem mestu je Poljska s 6 točkami (3 tekme), sledita Izrael in Severna Makedonija s po 4 točkami, na dnu sta Avstrija in Latvija brez točk.