Črna Gora povedla, Angljia s petardo končala

Euro 25. Mar 201919:34 > 22:40
Michael Regan, Getty Images Sport

V drugem krogu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo je Črna Gora v Podgorici doživela poraz proti reprezentanci Anglije s 5:1, čeprav je povedla.

Izbranci Garetha Southgata so po prejetem golu dominirali na vsaki pedi terena, blestel pa je nogometaš Chelseaja Ross Barkley, ki je podal za izenačenje, nato pa dosegel še dva gola.

Črnogorci so silno motivirani začeli prvi polčas in v 17. minuti povedli z 1:0. Strelec po sijajnem prodoru je bil Marko Vešović. Vendar pa so Angleži zelo hitro pokazali, zakaj jih širom sveta spoštujejo. Dokazali so, da predstave na Mundialu niso bile slučaj, kot tudi ne zmaga proti Češki v prvem krogu. Slavili so s 5:0.

Po prejetem golu so konkretneje zaigrali v napadu in odločno krenili proti golu Danijela Petkovića. Obrambna vrsta Črne Gore je kapitulirala v 30. minuti, ko je prosti strel izvedel Barkley, najvišji v skoku pa je bil Michael Keane, ki je zadel za izenačenje. Čez 10 minut se je rezultat na semaforju obrnil na 2:1 za Angljio, ko je iz razdalje zadel Barkley za izid polčasa.

V nadaljevanju so ofenzivneje začeli Črnogorci in si priborili dve polpriložnosti, a za seboj pustili precej prostora, kar pa je izkoristila četa Southgata. Bakley je po odlični akciji in podaji Raheema Sterlinga že drugič premagal Petkovića, na 4:1 je povišal Harry Kane ob ponovni asistenci Sterlinga, ki pa je nedolgo za tem sam uspel zadeti za končnih 5:1.

Na drugi tekmi skupine A je reprezentanca Kosova v Prištini remizirala z Bolgarijo (1:1, Zeneli/Božikov).