Ronaldo: Sodnik mi je priznal, da je bila 11-metrovka

Euro 25. Mar 201923:59 > 26. Mar 2019 0:06
Maddie Meyer, Getty Images

Aktualni evropski prvaki so od razpoložljivih šestih točk na domači zelenici proti Ukrajini in Srbiji osvojili le dve. Zaradi poškodbe je Cristiano Ronaldo tekmo proti Srbiji zaključil po pol ure igre, poškodba pa po prvih informacijah ni resna.

 “Nisem zaskrbljen ali prestrašen zaradi poškodbe. Svoje telo poznam zelo dobro in mislim, da bom v roku tedna ali dveh zopet zdrav. Težave imam z mišico, ki mi je že v preteklosti povzročala preglavice,” je dejal Cristiano Ronaldo po tekmi kvalifikacij za EURO 2020 proti Srbiji, ki se je končala z neodločenim rezultatom. 

Superzvezdnik in član torinskega Juventusa se je obregnil tudi ob sporno situacijo iz 75. minute, ko je Antonio Rukavina v srbskem kazenskem prostoru igral z roko.

“Sodnik Szymon Marciniak mi je po koncu tekme priznal, da je storil napako, ko v tisti situaciji ni dosodil najstrožje kazni,” je dodal Ronaldo, poljski sodnik pa je isto informacijo sporočil tudi selektorju Portugalske Fernadnu Santosu. 

Portugalci so tretji v skupini B z dvema točkama, enim več od Srbje, a tudi s tekmo več. Na vrhu je Ukrajina, drugi je Luksemburg.