Euro U21: Slovenija s Španijo, Italijo in Češko

Euro 10. Dec 202015:17 > 15:46
reb U21 Euro
Uefa

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je dobila nasprotnike na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki ga bo Slovenija gostila z Madžarsko.

Slovenija bo igrala v skupini B s petkratnima prvakinjama Italijo in Španijo, ki je slavila na zadnjem EP, v skupini pa je še Češka.

Na Euru U21 bo prvič nastopilo 16 reprezentanc, zaradi natrpanega urnika in pandemije koronavirusa pa bo potekalo nekoliko drugače kot običajno. Skupinski del je na sporedu med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa sledijo 31. maja in bodo trajali do 6. junija 2021.

V skupinskem delu bo 16 reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Iz vsak se bosta v četrtfinale pribili po dve najboljši. Slovenija bo gostila prvo in zadnjo tekmo prvenstva. Uvodna bo 24. marca v Mariboru, finale pa bo 6. junija gostila Ljubljana.

Zaenkrat še ni jasno, če bo Euro U21 potekal z gledalci ali ne, ob Mariboru in Ljubljani pa bodo tekme potekale še v Kopru, Celju, Budimpešti, Györu, Szekesfehervaru in Sombotelu.

Čeferin: To je velik turnir, uživali bomo

Težko leto je za vse, ne le za nogomet. Žalostno je brez gledalcev, a nogomet prinaša pozitivno energijo in upamo, da bomo tudi na tem EP imeli gledalce. To je velik turnir, igralci te starostne skupine so že resni nogometaši, tako da bo užitek. Nogomet spremljajo milijarde ljudi in šport, ne le nogomet, je pozitiven. Pa tudi nekateri najboljši nogometaši, kot so Luis Figo, Xavi Hernandez, Francesco Totti in drugi, so se borili na tovrstnih prvenstvih,” je ob žrebu dejal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Po žrebu se je oglasil še prvi mož NZS, Radenko Mijatović: “EP do 21 let je največje nogometno tekmovanje, ki ga je dobila Slovenija, in bo zaradi infrastrukture bržčas tudi v prihodnje največje. Želimo si, da bi to še dodatno populariziralo nogomet in še bolj vključilo mlade v ta šport.

Za konec se je oglasil še slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak: “Kot slovenski reprezentant sem zelo ponosen, da je tako veliko tekmovanje v Sloveniji. Mislim, da si tega, da bo takšen turnir pri nas, še pred nekaj leti ni nihče predstavljal.

Skupine Euro U21:

Skupina A: Madžarska, Romunija, Nizozemska, Nemčija.
Skupina B: Slovenija, Češka, Italija, Španija.
Skupina C: Islandija, Rusija, Danska, Francija.
Skupina D: Švica, Hrvaška, Portugalska, Anglija.

Komentari

Vaš komentar