Nizozemski veteran v solzah: Rad bi igral na Euru 2020

Euro 9. Maj 202120:13
Guliverimage

Vezist Groningena Arjen Robben razkriva, da je v primeru klica nizozemskega selektorja Franka de Boera poleti pripravljen zaigrati na evropskem prvenstvu.

Legendarni nizozemski nogometaš je januarja dopolnil 37 let, še vedno pa upa na povratek v reprezentanco in na igranje na Euru 2020.

Šel bi na evropsko prvenstvo. Bilo bi zabavno, a je za to potrebno biti realen, v dobri formi in se vprašati, če lahko pomagam ekipi. Na koncu je nizozemska reprezentanca najbolj pomembna,” je povedal Arjen Robben in nadaljeval:

Odhod na Euro 2020 so moje najbolj nore sanje, a moram biti zelo previden, ker že vidim vse jutrišnje naslove v medijih. Trenutno ne bom rekel, da si želim iti na turnir, v primeru vpoklica, pa bom rekel da.

Arjen Robben je za Nizozemsko zadnjič igral leta 2017, dve leti zatem pa je tudi končal kariero in se poslovil od Bayerna. Upokojitev je prekinil junija 2020, ko ga je prepričal klic iz matičnega kluba. V zadnjem tednu se je po šestmesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil v ekipo Groningena in ob zmagi proti Emmnu s 4:0 vpisal dve asistenci.

Da so legendarnega nogometaša po koncu tekme povsem prevzela čustva kažejo dokazujejo solze med samim intervjujem.

Evropsko prvenstvo je na sporedu med 11. junijem in 11. julijem, Nizozemska pa bo igrala v skupini C, kjer so še Ukrajina, Avstrija in Severna Makedonija.

Komentari

Vaš komentar