Ronaldo razjezil enega od pokroviteljev Eura 2020

Euro 14. Jun 202121:48 > 23:09
Cristiano Ronaldo je pozval na pitje vode. (Foto: posnetek zaslona)

V torek ob 18. uri bodo prvič na evropskem prvenstvu na zelenico pritekli tudi nogometaši Portugalske, aktualni branilci naslova. Dan pred tekmo je pred medije stopil prvi zvezdnik in kapetan ekipe Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, alfa in omega portugalske izbrane vrste, nastopa že na svojem petem evropskem prvenstvu. Pred petimi leti se je v Franciji veselil prve velike lovorike z reprezentanco, potem ko so si prav z zmago nad domačini priborili evropski naslov.

Pred obrambo naslova je povsem miren in ne čuti nervoze: “Na tem nivoju igram že toliko let, da se me to sploh ne dotakne. Nimam več 18, 19 let, ko sem imel težave s spanjem. Zdaj štejem 36 let in karkoli se bo zgodilo, bo tako najbolje.”

Ronaldo je za portugalsko reprezentanco vpisal že 175 nastopov in zabil neverjetnih 105 golov.

Dotaknil se je tudi negotove prihodnosti pri Juventusu, ki ga trenutno prav nič ne zanima. “Zdaj je pomembno evropsko prvenstvo. Na takšnih turnirjih ne igraš pogosto. To je že moje peto, a se mi zdi, kot bi bilo prvo. Začeti ga želim zmagovalno.”

Kakor tudi zaključiti. Spomin na naslov leta 2016 je še zelo živ: “Čudovit spomin, ki bi bil še lepši, če bi naslov osvojili še drugič zapored. Ekipa je v dobrem stanju in dobro pripravljena.”

Cristiano Ronaldo na treningu Portugalske. Foto: Robert Michael/picture-alliance/dpa/AP.

Siti virusa

Že dva dni pred začetkom obrambe naslova Portugalske, so v izbrani vrsti sicer utrpeli velik udarec. Brez Eura je ostal Joao Cancelo, ker je bil pozitiven na Covid-19. V reprezentanci ga je zamenjal Diogo Dalot.

To ne bo ključni faktor. Škoda, da je Joao testiral pozitivno, a vsi v ekipi smo mirni, ne pogovarjamo se o virusu, ker smo ga že siti,” je o menjavi v moštvu dejal Ronaldo.

Voda, ne Coca-Cola

Na novinarski konferenci je poskrbel še za potezo, s katero je pozval na pitje precej bolj zdrave tekočine. S tem je razjetil enega od pokroviteljev Eura 2020, proizvajalca znane pijače Coca-Cole. Ko se je usedel za mizo, je umaknil sponzorske stekleničke, pograbil plastenko vode in dejal “voda, ne Coca-Cola.”

Ronaldo pozval na pitje vode

Komentari

Vaš komentar