To je novi dres Primoža Rogliča

Kolesarstvo 25. Apr 202410:34 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Prihod Red Bulla v profesionalno kolesarstvo je tik pred vrati. Že na dirki po Franciji bodo rdeči biki prisotni na dresu Primoža Rogliča.

Podoba nemške ekipe Bora – Hansgrohe, katere član je od letošnje sezone tudi slovenski kolesar Primož Roglič, se bo znova spremenila. Bora je pred sezono predstavila nove drese zelene barve, na katere pa se ne smemo navaditi.

Že na dirki po Franciji bo namreč na majicah tudi Red Bull, moštvo pa se bo preimenovalo v RedBull Bora Hansgrohe. Po spletu so zaokrožile fotografije morebitnih novih dresov Rogličeve ekipe.

Sodelovanje sta obe strani uradno potrdili konec januarja. Rdeči biki so z 51-odstotnim deležem postali večinski lastniki. Šef ekipe Ralph Denk je ob tem povedal: “Vsi v kolesarstvu vemo, kako pomembne so za uspeh osnove. Tega koraka se lotevamo s potrebnim premislekom in odločnostjo.”

Dirka po Franciji se začne 29. junija v Firencah. Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta med glavnimi favoriti za rumeno majico.

Rogliča smo na kolesu nazadnje spremljali na dirki po Baskiji, kjer je bil na četrti etapi udeležen v hudem padcu. Preizkušnjo je v bolečinah končal predčasno. Na srečo jo je odnesel brez hujših poškodb, na dirke pa se bo najverjetneje vrnil šele 2. junija, ko bo na sporedu dirka po Dofineji, glavna pripravljalna dirka pred francoskim Tourom.

Red Bull, športni gigant

Red Bull je bil v kolesarstvu že prisoten kot osebni pokrovitelj Wouta Van Aerta. Del družine rdečih bikov je tudi mladi britanski kolesar Tom Pidcock.

Projekt avstrijskega podjetja energijskih pijač kot športne institucije se tako nadaljuje. RB ima v svojem športnem oddelku trenutno najboljšo ekipo formule ena s serijskim prvakom Maxom Verstappnom, za Red Bull Leipzig uspešno nastopa slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško, med drugim podjetje sponzorira olimpijsko prvakinjo v plezanju Janjo Garnbret.

Red Bull atleti so tudi kajakaš Peter Kauzer, nekdanji smučar prostega sloga Filip Flisar, plezalec Domen Škofic, BMX kolesar Jaka Remec in Luka Kovačič, ki se ukvarja z gorskim tekom.

Janja Garnbret
Janja Garnbret s kapo Red Bull. Foto: Profimedia

Red Bull je partner smučarjev Lucasa Braathna, Henrika Kristoffersena, Dominika Parisa in Marcela Hirscherja, ki je pred veliko vrnitvijo.

V smučarskih skokih sta rdeča bika Andreas Wellinger in Rjoju Kobajaši, Japonec je med drugim na nedavnem Red Bullovem izzivu na Islandiji skočil neuradni svetovni rekord, ko je pristal pri kar 291 metrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje